Gladbach verliest, Wolfsburg gelijk

Philippe Crols

De dertiende speeldag had een aantal leuke wedstrijden in petto. Zondag stonden de twee overige duels nog op het programma. Bielefeld en Wolfsburg hielden elkaar in evenwicht. Gladbach verloor dan weer in eigen huis van Hannover.

Bielefeld - Wolfsburg  0-0

Bielefeld en Wolfburg staan met respectievelijk een vijfde en achtste plaats boven de verwachtingen. In hun onderling duel hielden ze elkaar op zondag in evenwicht. In de eerste helft nam Bielefeld meteen het initiatief en het kreeg in de aanvangsfase de beste kansen. Gaandeweg zakte het tempo wel. De wedstrijd bleef in de tweede helft weinig hoogstaand en gescoord werd er dus niet meer. Wolfsburg kreeg gedurende de hele wedstrijd geen een echte kans.

Mönchengladbach - Hannover  0-1

Borussia Mönchengladbach zit in een crisis. Door verlies op zondag tegen degradatiekandidaat Hannover staat het team van Sonck en co op een gedeelde veertiende plaats met het team dat op zondag te sterk was. De bezoekers waren de betere ploeg en net na rust werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Balitsch schoot vanop afstand voorbij Keller, 0-1. Dat was dus ook de eindstand.