Leugen komt Braziliaan duur te staan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Leugen komt Braziliaan duur te staan
Foto: © SC

Carlos Alberto is door de tuchtcommissie van de Braziliaanse voetbalbond flink gestraft voor zijn leugen. Het besloot de speler onmiddellijk voor een jaar te schorsen omdat hij had gelogen over zijn leeftijd. Hij was bijna vijf jaar ouder dan hij zich had voorgedaan.

Twee weken terug verraste Carlos Alberto de Oliveira Junior de Braziliaanse voetbalwereld. "Ik ben 28 jaar en geen 23", bekende hij in het dagblad Folha de São Paulo. De middenvelder loog om zijn leeftijd omdat hij zo hoopte meer succes te kennen in zijn loopbaan. "Het was mijn kans om carrière te maken... Ik had honger. Mijn familie is erg arm en het was zo een mogelijkheid om hen iets te geven", aldus de Braziliaan.

Carlos Alberto maakte door zijn zogezegd jonge leeftijd ook deel uit van de Braziliaanse selectie voor spelers onder de twintig jaar die in 2003 de wereldtitel pakte op het WK in de Verenigde Arabische Emiraten ten koste van Spanje. Carlos Alberto was toen eigenlijk al 26 jaar.

De schorsing komt voor Carlos Alberto op een erg slecht moment. De speler is momenteel bezig aan een uitstekend seizoen in het shirt van Figueirense. Hij zou volgens de Braziliaanse media trouwens in de belangstelling staan van kersvers Braziliaans landskampioen FC São Paulo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties