UEFA onderzoekt incidenten in De Kuip

UEFA onderzoekt incidenten in De Kuip
Foto: © SC

De UEFA, de Europese voetbalbond, heeft een onderzoek geopend naar de incidenten in De Kuip tijdens het duel tussen Feyenoord en Blackburn Rovers van afgelopen donderdag in het kader van de Uefabeker. Morten Gamst Pedersen kreeg toen in de dertiende minuut een beker bier tegen zijn hoofd toen hij een inworp wilde nemen.

Pedersen zelf wilde geen klacht indienen, maar de UEFA-waarnemer in het stadion, heeft het incident ook waargenomen en heeft een rapport opgemaakt. Een mogelijke uitspraak in de zaak kan al verwacht worden op 7 december.

Onno Jacobs, bij de Rotterdammers verantwoordelijk voor de veiligheid, liet eerder al verstaan dat hij zeer ontstemd is door het gedrag van een klein groepje supporters. "Het is bij iedereen bekend dat sinds de gebeurtenissen van Feyenoord-Sporting Lissabon en de daaropvolgende straf wij extra in de gaten worden gehouden bij de UEFA. Iedereen weet dat vuurwerk niet toegestaan is en iedereen met een beetje gezond verstand weet dat het niet toelaatbaar is dat er zaken op het veld worden gegooid", aldus Jacobs.

"Helaas gebeuren toch zulke zaken", gaat Jacobs verder. "De scheidsrechter moet zelfs vragen om er mee op te houden. De vertegenwoordiger van de UEFA complimenteerde ons achteraf over onze uitstekende wedstrijdorganisatie, maar had ook gezien dat een kleine groep mensen de sfeer willens nillens verziekt. We kunnen dus weer rekenen op een nieuwe boete en een nieuwe aantekening en dat kan de club nu echt niet gebruiken. Europees voetbal is essentieel voor deze club, zowel qua financiën, prestige als qua imago", besluit Jacobs.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties