Uefa-ticket voor Zenit of Lokomotiv ?

Luc Goderis
| 0 reacties
Uefa-ticket voor Zenit of Lokomotiv ?
Foto: © SC

Zondagnamiddag valt het doek in de Russische Premier League.  Inmiddels is er nagenoeg alles beslist.  CSKA Moskou kroonde zich vorige week tot landskampioen en Spartak Moskou pakte toen de tweede plaats en dus het tweede Champions League-ticket.  Onderaan de rangschikking degradeerden Torpedo Moskou en Shinnik Yaroslavl.  Er moet dit weekend dus over nog maar één prijs beslist worden : wie pakt de derde plaats en het Uefabeker-ticket ?  Zenit St. Petersburg of Lokomotiv Moskou ?

Lokomotiv heeft bij het ingaan van de laatste speeldag één punt bonus op de rivalen uit Sint Petersburg en heeft aan een overwinning voldoende om ook volgend seizoen Europees te spelen.  Het team van ex-coach Slavoljub Muslin mist voor de komst van FK Rostov wel sterkhouders Malkhaz Asatiani, Dmitry Sennikov en aanvaller Gary O'Connor.  Rostov heeft echter ook te kampen met een resem blessures.  Anton Rogochiy, Omar Perez, Issa Kanyenda en Carlos Gutierrez missen de laatste wedstrijd.

Zenit moet dus rekenen op een uitschuiver van de Moskovieten en zelf winnen van Tom' Tomsk.  Het wordt voor het team van Dick Advocaat waarschijnlijk geen makkelijke opdracht om het team van Valery Petrakov opzij te zetten.  De Nederlander kan zondag niet rekenen op zijn normale aanvalslinie.  Alexander Kerzhakov heeft last van een blessure en Andrei Arshavin is geschorst.  De bezoekers uit Tomsk komen daarentegen met een volledig fitte kern naar de hoofdstad afgezakt.

Kersvers kampioen CSKA Moskou mag het seizoen in eigen huis afsluiten en ontvangt stadsgenoot Dinamo Moskou.  Er wordt verwacht dat CSKA-coach Valery Gazzaev een veredeld B-elftal de wei injaagt.  De vier Brazilianen en Rolan Gusev komen zeker niet in actie.

De eerste, en vooruitgeschoven, wedstrijd van de laatste speeldag staat zaterdag in Luzhniki geprogrammeerd.  De twee teams die volgend jaar in de tweede klasse uitkomen, Torpedo Moskou en Shinnik Yaroslavl, mogen dan onderling uitmaken wie de Premier League met min of meer opgeheven hoofd mag verlaten.

Er is zondag verder nog het stadsderby in Moskou tussen FK en Saturn, en de ontmoeting tussen de twee promovendi Spartak Nalchik en Luch Energiya Vladivostok.

De resterende wedstrijden zondag zijn : Kriliya Sovetov Samara - Spartak Moskou en Rubin Kazan - Amkar Perm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties