Valencia zoekt tegen Real aansluiting met de top

Dave Sentobin
| 0 reacties
Valencia zoekt tegen Real aansluiting met de top
Foto: © SC

Op de twaalfde speeldag van de Primera División staan enkele leuke ontmoetingen op de affiche. Vanavond speelt leider Barcelona op het veld van Villarreal. Atlético tracht zijn koers naar de top-vier verder te zetten op het veld van rode lantaarn Real Sociedad. Morgenavond spelen Valencia en Real de topper van de speeldag.
 
Leider Barcelona ontvangt vanavond in Camp Nou Villarreal dat ondanks zijn matige spel toch op een punt van de Europese plaatsen staat. Rijkaard kan vanavond geen beroep doen op de geblesseerde Motta en Márquez. Ondanks de gehavende aanvalslinie – Eto’o, Messi en Saviola out – blijven  de blaugranas wel de meest scorende ploeg van de competitie: 27 goals in elf wedstrijden. Bij de bezoekers kan de Chileense coach Pellegrini geen beroep doen op smaakmaker Riquelme. De Argentijn reisde deze week af naar zijn thuisland om vader te worden. In vergelijking met de gewonnen partij van vorige week tegen Getafe zijn Nihat en Alvarez er niet bij wegens blessures.
 
Atlético – wisselvallig in eigen huis – krijgt met hekkensluiter Real Sociedad een tegenstander op bezoek die wel eens voor een verrassing kan/moet zorgen. Hoewel de Basken van de 57 bezoeken slecht vijf keer wist te winnen, vrezen de rojiblancos onderschatting voor de mannen van Lotina. Coach Aguirre hoopt eindelijk eens de nul te kunnen houden in het Vicente Calderón-stadion. De Madrilenen staan op twee punten van de Champions League-plaatsen en hebben een misstap van Zaragoza nodig om bij de eerste vier te raken. De bezoekers uit San Sebastián moeten het stellen zonder sterkhouders Kovacevic en Prieto. Man in vorm Díaz de Cerio moet voor de doelpunten zorgen.
 
Valencia en Real Madrid spelen morgenavond de absolute topper van de twaalfde speeldag. Als Valencia de titel nog wil behalen, dan moet er gewonnen worden van de Koninklijke. Capello opteert morgenavond waarschijnlijk voor het trio Robinho-Raúl-Reyes in steun van diepe spits Van Nistelrooy. De Italiaanse oefenmeester hoopt zo de geblesseerde Guti te kunnen vervangen. Als Ronaldo tijdig fit raakt, speelt hij naast Ruud en laat Capello één flank open. Valencia – ook geplaagd door blessures – moet winnen om terug aansluiting met de top te vinden. El equipo ché staat op vijf punten van de Madrilenen en op acht van leider Barça. Quique Flores heeft ook kopzorgen in zijn aanvalscompartiment. Morientes, Villa en Tavano zijn allen licht geblesseerd.
 
Sevilla – tweede in de stand op slechts één puntje – speelt zondagavond laat in San Mamés tegen Athletic. De thuisploeg speelt net als haar streekgenoot Real Sociedad een slecht seizoen. De Basken hebben acht punten, evenveel als Osasuna dat op die gevreesde degradatieplaats staat. Coach Sarriugarte wijt die klassering vooral aan een negatieve spiraal rond de ploeg en de grote defensieve blunders. Sevilla won donderdag nog makkelijk in de Uefa-cup van Sporting Braga en komt ongetwijfeld voor de volle buit naar Bilbao. De verrassende vierde in de stand, Zaragoza, trekt naar Galicië om zijn Champions League-plaats te verdedigen tegen Celta dat teleurstellend bovenaan de rechterkolom staat. Toch zien de maños de ploeg uit Vigo als een rechtstreekse concurrent voor de Europese plaatsen. In vergelijking met de vorige wedstrijd zijn Zapater en Sergio García terug inzetbaar.
 
Promovendus Recreativo – uitstekend zesde – reist zondag naar Santander waar Racing zijn laatste thuiswedstrijd (0-0 tegen leider Sevilla) minstens wil evenaren. De Cantabriërs kochten uitstekend in tijdens de zomer, maar staan momenteel nog op een teleurstellende vijftiende plaats. Getafe dat evenveel punten heeft als Recreativo zoekt een overwinning op het veld van Levante. De Madrileense coach Schuster zal zijn mannen niet kunnen aanvuren langs de kant. De Duitser is geschorst nadat hij vorige week de scheidsrechter had uitgescholden.
 
Real Betis ontvangt in eigen stadion Espanyol dat donderdag nog Zulte-Waregem een blamage bezorgde. De béticos verloren in hun laatste drie partijen niet meer en ontliepen zo – voorlopig althans – de degradatieplaatsen en doen nog een ronde langer mee in de Copa del Rey. Odonkor en Doblas zijn voor lange tijd buiten strijd. Gimnástic hoopt zondag tegen Mallorca eindelijk nog eens te winnen. Makukula – het maatje van Portillo in de spits – is geblesseerd. De bezoekers uit Palma zijn een stugge tegenstander die op een veilige twaalfde plaats staat. Tenslotte spelen Osasuna en Deportivo ook nog tegen elkaar. Depor begon goed, maar staat ondertussen toch al op drie punten van die begeerde Europese plaatsen. Tegenstander Osasuna presteert ondermaats met een derdelaatste plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties