Chievo en Sampdoria naar volgende ronde

Chievo toonde zich nipt de betere van Reggina in de 1/8e finale van de Coppa Italia. Palermo ging thuis onderuit tegen Sampdoria en mag een kruis maken over het bekeravontuur.

Na de 2-2 in Reggina had Chievo de beste papieren om een ronde verder te gaan. Al na 9 minuten profiteerde Tiribocchi van een niet goed wakkere bezoekende defensie: 1-0. Pas 5 minuten voor tijd kwam Reggina langszij via Giosa, maar in de resterende tijd kwam Reggina niet meer tot de winning goal.

Palermo moest in eigen huis de nipte 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken, maar na 13 minuten klommen de bezoekers via Flachi op voorsprong. Zenoni deed er in de 34e minuut nog eentje bij, na zwak optreden van doelman Agliardi. Na de pauze maakte Flachi er zelfs 0-3 van. Guana deed nog iets terug voor de Rosaneri. De Blucerchiati hielden de thuisploeg goed af, ondanks een rode kaart voor Falcone op 17 minuten van het einde. Toch kon ook Brienza nog scoren: 2-3. Verder liet Samp het niet komen en zo gaan de Blucerchiati verdiend naar de kwartfinales.