Analyse Schalke moet Werder naast zich dulden

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke moet Werder naast zich dulden
Foto: © SC

De Bundesliga is vijftien speeldagen ver en telt twee leiders. Schalke 04 heeft namelijk het gezelschap gekregen van Werder Bremen. Bovenaan viel er opmerkelijk puntenverlies te noteren van Bayern en Stuttgart. Onderaan dan is er nog altijd geen beterschap voor Hamburg. Dat ging in de degradatietopper tegen Bochum opnieuw roemloos ten onder. 

De eerste verrassing van de speeldag noteerden we al op de eerste wedstrijd van afgelopen weekend. Stuttgart trok naar rode lantaarn Mainz en kwam er niet verder dan een scoorloos gelijkspel. Stuttgart liet zo na om aan de leiding te komen. Mainz schiet met dit punt niet veel op, want het blijft laatste. 

De tweede verrassing kwam er dan op zaterdag. Borussia Mönchengladbach, een ploeg die buitenshuis amper een punt bij elkaar kan sprokkelen en de laatste tijd meer en meer onderin te vinden is, pakte een punt mee uit München. Daardoor profiteerde Bayern niet van de uitschuiver van Stuttgart. Bayern is nu vierde op drie punten van het leidersduo. Gladbach pakte dan wel een punt, maar staat voor het eerst dit seizoen op een degradatieplaats. 

Werder Bremen zette op zaterdag Hertha BSC betrekkelijk makkelijk opzij. Klose maakte twee doelpunten en had zo een groot aandeel in de zege. Voor Bremen was het dus een uitstekend weekend, want van de top-5 pakte enkel de nieuwe leider de volle buit. HBSC parkeert op de vijfde plaats en telt zes punten minder dan Werder en Schalke. 

Een duel met Wolfsburg staat nooit garant voor veel doelpunten. Het heeft namelijk de minst gepasseerde verdediging, maar ook de minst doeltreffende aanval. Ook zaterdag in Dortmund werd er niet veel gescoord. In blessuretijd bezorgde Smolarek zijn team wel de drie punten. Het was voor de Borussen pas de tweede thuiszege dit seizoen. 

Week na week denken we dat het met HSV niet slechter kan gaan, maar week na week moeten we onze mening herzien. Afgelopen weekend ging het team van trainer Doll namelijk met de billen bloot in het degradatieduel met Bochum. Kapitein van der Vaart kreeg tot overmaat van ramp ook nog eens een rode kaart. Alsof Hamburg nog niet genoeg spelers moet missen. HSV heeft nu een punt meer dan rode lantaarn Mainz. Bochum is vijftiende met vijftien punten. 

Hannover 96 staat na een knappe reeks weer even op een veilige plaats. Zaterdag werd er in Cottbus verdiend met het kleinste verschil gewonnen. Hannover is nu een van de vier ploegen die met negentien punten op een negende plaats staat. Voor Cottbus, dat werkelijk teleurstelde, ziet het er ondertussen niet zo goed uit. Het is nog altijd wel de beste promovendus, maar staat met zestien punten slechts twee punten boven de degradatiezone. 

Leverkusen speelde op zaterdag ook nog gelijk. Dat gebeurde in en tegen Arminia Bielefeld en dat was dus niet zo'n slecht resultaat aangezien Bielefeld toch een stevige thuisreputatie heeft. Leverkusen liet dankzij dit gelijkspel wel de kans liggen om voor het eerst sinds het competitiebegin nog eens in de linkerkolom te komen. Bielefeld blijft knap zevende. 

Schalke 04 liet zondag punten liggen in Nürnberg. De leider kwam er niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Niets nieuws onder de zon bij Nürnberg. Het was al de tiende partij die onbeslist eindigde voor de ploeg van Vittek en co. Nürnberg verliest dus ook zelden. Dat gebeurde tot dusver slechts twee maal, niemand doet beter. Schalke moet dankzij dit gelijkspel Werder Bremen naast zich dulden. 

Net zoals Bochum en Cottbus verkeert ook die andere promovendus, Alemannia Aachen, in degradatiegevaar. Het verloor thuis van Eintracht Frankfurt. Takahara was de grote man bij de bezoekers, hij scoorde drie doelpunten voor zijn werkgever. Goed voor een 2-3 overwinning. Frankfurt komt zo in de subtop terecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties