Analyse Doornik blijft volhouden aan de top

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Doornik blijft volhouden aan de top
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In tegenstelling tot andere ploegen die al verrassend goed uit de verf kwamen, geeft Doornik zijn plaats aan de top van het klassement niet weg. Door het puntenverlies van Diegem komt Doornik weer alleen op kop. Sint-Niklaas won ruim van Torhout. Péruwelz en RC Mechelen krijgen dan weer rake klappen. Harelbeke pakte verrassend een punt in Geel. 

Sinds vorige week moest Doornik Diegem naast zich dulden en daar wou men zo snel mogelijk verandering in brengen. Doornik kon echter niets anders doen dan zich te concentreren op de eigen matchen. Péruwelz deed het de laatste weken niet zo goed en ging ook in Doornik de boot in. Doornik viel nochtans met tien na de uitsluiting van Scarpino. Toch haalde de leider de buit binnen. Péruwelz zakt weg naar de middenmoot.

Diegem was duidelijk favoriet voor zijn wedstrijd tegen SK Maldegem, de laatste in de stand. De nieuwbakken leider leek op weg naar winst toen het een achterstand had omgezet in een voorsprong. Maldegem scoorde echter in blessuretijd nog de gelijkmaker. Door deze puntendeling moet Diegem de leiding meteen weer afstaan. Maldegem deed weer wat vertrouwen op en is al twee weken ongeslagen.

Torhout was vastbesloten om het debuut van Theo Custers als trainer van FCN Sint-Niklaas grondig te verstoren. Torhout speelde ook een aardige eerste helft, maar keek bij de rust toch al tegen een grote achterstand aan. Het was voor Sint-Niklaas  dan nog een koud kunstje om het helemaal af te maken. Het werd dus een debuut om van te dromen voor Custers. Zijn ploeg schuift alleszins al één plaatsje op. Torhout leed zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Geel stond sinds vorige week in de top vijf, maar wou natuurlijk nog meer. Dat kon ook gerealiseerd worden mits winst tegen staartploeg SW Harelbeke. Geel kwam echter niet tot scoren en liet voor de tweede thuismatch op rij punten liggen tegen een mindere ploeg. Geel ziet nu Oudenaarde langszij komen. Geel heeft nog alle kans om zijn ambities waar te maken, maar zou zulk puntenverlies toch moeten vermijden. Voor Harelbeke, dat de voorbije weken telkens puntenloos achterbleef, is dit gelijkspel uiteraard een ferme opsteker. 

SV Oudenaarde lijkt weer op het goede spoor te zitten. Op een goed moment werd er een dik verdiend punt behaald tegen Sint-Niklaas. Thuis tegen SK Londerzeel bleef de zege niet uit. Met een 4 op 6 sluit Oudenaarde weer aan bij de subtop. Londerzeel pakt in een periode waarin het sterke tegenstanders treft niet bitter veel punten maar staat wel nog net boven de gevarenzone.

Standaard Wetteren lost niet aan de top. Uit de thuiswedstrijd tegen RC Mechelen kon Wetteren drie punten puren. Wetteren kan toch nu toe uitstekende resultaten voorleggen met slechts één nederlaag(tegen leider Doornik). Wetteren staat dan ook tweede in de stand, op één punt van de leider. RC Mechelen slikte in Wetteren zijn vierde nederlaag op rij. RC Mechelen zit duidelijk in een slechte periode en lijkt het jaar in mineur te eindigen.

Willebroek-Meerhof begon goed onder zijn nieuwe trainer, maar is duidelijk nog niet weg uit de gevarenzone. Een overwinning tegen KV Turnhout was daarom wel aangewezen. Daar kwam echter niets van in huis. In de laatste twintig minuten nam Turnhout afstand. Willebroek-Meerhof staat nog steeds derdelaatste en is nog lang niet uit het sukkelstraatje. Turnhout neemt de negende plaats in beslag. 

Is het tij dan eindelijk aan het keren voor Cappellen? Het zou wel eens kunnen, het is in ieder geval toch al een tijdje geleden dat Cappellen twee keer na mekaar won. Verbroedering Meerhout kon weinig weerstand bieden. Schoenmaekers verkeerde in uitstekende vorm en scoorde drie keer. Meerhout pakt de laatste tijd niet te veel punten meer en mag blij zijn dat dit ook zo is voor de naaste concurrenten. Cappellen kan in het laatste deel van de heenronde misschien toch nog het een en ander rechtzetten en bekleedt nu de tiende plaats.          
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties