Oefenmatch tussen Galatasaray & Liverpool

Galatasaray - Liverpool 3-2

In de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League heeft Galatasaray met 3-2 gewonnen van Liverpool. Het werd een tamme partij tussen twee teams die niets meer te winnen of te verliezen hadden.

Liverpool was al zeker van de eerste plaats in groep C. De Reds kwamen via Robbie Fowler op voorsprong. In de 21ste minuut liep hij een voorzet van Craig Bellamy in doel. Amper twee minuten later scoorde Necati Ates al de gelijkmaker. Hij onderschepte een slechte pass van Xabi Alonso en versloeg Jerzy Dudek vlot. Nog eens twee minuten verder stond de thuisploeg al 2-1 voor. Een hoekschop werd weggewerkt in de voeten van Okan Buruk. Die knalde de bal handig tegen de netten.

Liverpool kreeg enkele kansen op de gelijkmaker, maar meestal domineerde Galatasaray de tamme wedstrijd. De thuisploeg speelde ook enkele doelpogingen bijeen en liep twaalf minuten voor tijd verdiend verder uit. Sasa Ilic profiteerde van een onoplettendheid in de verdediging van Liverpool om er 3-1 van te maken. Fowler kon met een rake kopbal nog milderen tot 3-2, maar verder kwamen de Reds niet meer.