Analyse Boom en Opwijk morsen met punten

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Boom en Opwijk morsen met punten
Foto: © SC

Opwijk lijkt het winnend verleerd te zijn. Tegen haalbare tegenstanders als Eendracht Opstal morst Opwijk met de punten. Boom gebeurde eigenlijk hetzelfde in de partij tegen Ukkel. Onderin maakt Grimbergen na twee zeges op rij weer kans op het behoud. Aan de andere kant van de tabel springt Bornem over Temse naar de tweede plaats.
 
Boom moest na de verliespartij bij Temse weer aanknopen met de overwinning tegen Ukkel. Dat draaide echter anders uit. Boom kwam verrassend 0-2 achter en een nederlaag leek onvermijdelijk. Na de rode kaart voor Serge Makela ging het wel beter. In twee minuten tijd maakte Boom zijn achterstand goed. Door de uitsluiting van Essikal eindigde Ukkel de match met negen. Boom bleef dus wel op een gelijkspel steken en kan met een 1 op 6 moeilijk tevreden zijn. Rupel Boom liet zo ook een kans liggen om weer de top vijf in te duiken. Ukkel zat al in een mindere periode en zal ongetwijfeld ontgoocheld zijn over het puntenverlies. Toch is een gelijkspel bij Boom voor Ukkel een bemoedigend resultaat.
 
Opwijk zal blij zijn dat het na volgende week winterstop is. Al is er eigenlijk weinig aan de hand. Opwijk staat nog altijd mooi vierde en telt zes punten meer dan de vijfde in de stand. Toch vallen de resultaten van de afgelopen weken. Verder dan gelijke spelen thuis tegen Kampenhout en Eendracht Opstal geraakte Opwijk niet. Opstal leek zondag alweer een gouden zaak te doen, want de zege lag binnen handbereik. Een laat strafschopdoelpunt zorgde echter voor een puntendeling. Met een punt schiet Opstal zelf ook niet veel op. Toch lijkt het met Opstal weer de goede kant uit te gaan.
 
Het kan snel keren in voetbal. Twee weken geleden leek hekkensluiter Grimbergen nog klaar voor de slachting, nu zit de ploeg weer volop in de race om het behoud. Reden daarvan is de zes op zes. Na Wijgmaal werd immers ook SK Lebeke-Aalst opzij gezet. Dat ging niet zonder slag of stoot. Lebeke-Aalst leek de partij te gaan winnen, maar Grimbergen keerde de situatie nog om in een dolle slotfase. Koen Baudet miste een strafschop, maar maakte kort daarna toch gelijk. In blessuretijd scoorde Grimbergen nog de winning-goal. Grimbergen pakt zo drie gouden punten in de strijd om het behoud en is nog zes punten verwijderd van een barrageplaats. Voor Lebeke-Aalst is deze nederlaag toch weer een opdoffer na de stuntzege tegen Bornem van vorige week.
 
SV Bornem en SV Temse stonden in de topper van het weekend tegenover mekaar. Inzet was de tweede plaats in het klassement. Bornem spoelde de nederlaag tegen Lebeke-Aalst door en diende Temse zijn tweede nederlaag van het seizoen toe. Bornem had wel nood aan een goed resultaat en springt nu dus over Temse in de stand. Temse zag een einde komen aan een indrukwekkende reeks. Temse verloor voor het eerst sinds de openingsspeeldag. Dit alles gebeurt wel al op ruime achterstand van leider Aalst.
 
Een verplaatsing naar Schoten is dezer dagen geen lachertje. De ploeg staat nochtans maar gewoon in de middenmoot, maar kon de laatste weken toch overtuigende resultaten voorleggen. Verbroedering Meldert ging hier goed mee om en keerde toch met een punt huiswaarts. Al hadden het ook drie punten kunnen zijn. Schoten speelde laatste twee weken blijkbaar toch weer ietsje minder en krijgt op de achtste plaats dan ook het gezelschap van Woluwe-Zaventem. Na de voorbije weken -die ontgoochelend verliepen- is er nu toch weer een lichtpuntje van Meldert. Al komt de fusieclub niet echt ver met dit gelijkspel.
 
Eendracht Aalst had nog eens echt een wedstrijd om naar uit te kijken. Berchem kwam immers op bezoek en dat zou een clash van formaat betekenen. Berchem verweerde zich zo goed mogelijk, maar de Aalsterse zege kwam nooit in gevaar. Eendracht Aalst won dus vlot zijn laatste thuiswedstrijd in de heenronde en vergrootte zijn voorsprong dus lichtjes. Berchem blijft ondanks de nederlaag vijfde staan.
 
Woluwe-Zaventem en Olympia Wijgmaal maakten zich op voor een wedstrijd van groot belang. Woluwe-Zaventem had niet echt veel ademruimte ten opzichte van de ploegen die helemaal onderaan staan en Wijgmaal had dringend punten nodig om van de voorlaatste plaats weg te geraken. De Meyer besliste de partij in het voordeel van Woluwe-Zaventem. De promovendus doet dus een goede zaak en schuift op in de stand. Wijgmaal lijkt het jaar in mineur te gaan eindigen en voelt de hete adem van Grimbergen in de nek.
 
Kampenhout kon de punten ook goed gebruiken en wilde Dilbeek verslaan. Met het spelpeil van Kampenhout lijkt het weer beter te gaan, maar dat vertaalde zich nog niet in veel (doel)punten. Dilbeek graaide zo een punt mee. Dilbeek heeft het de laatste tijd toch ook moeilijk om matchen winnend af te sluiten, maar telt slechts één puntje minder dan de vijfde in de stand. Kampenhout blijft in de gevarenzone postvatten.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties