Analyse Eeklo terug aan de top in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eeklo terug aan de top in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De heenronde in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen zit er op. FC Eeklo bracht de derby bij Aalter tot een goed einde en prijkt meteen aan de leiding. Dave Gysel kwam, zag en overwon. Tegen zijn ex-ploeg kwam hij pas na de rust in maar toonde zich opnieuw een koele kikker. Dave heeft nu 13 kruisjes achter zijn naam. Eendracht Appelterre ging in eigen huis onderuit tegen Petegem met het kleinste verschil. De tabaksplanters tellen evenveel punten als Eeklo (29), dat de leiding voert met meer gewonnen wedstrijden.
Olsa Brakel kon een snelle voorsprong niet uitdiepen en moest toezien hoe Rode Lantaarn Kerksken langszij kwam. Olsa blijft op de 3de stek op 2 punten van de leiders.
 
SK Terjoden-Welle blijft de opwaartse trend verderzetten, al had de ploeg tegen Ursel meer dan de handen vol. De thuisploeg scoorde 2 keer in de laatste 7 minuten, Ursel slechts één keer. Terjoden blijft 4de, op 4 punten van de leiders.
Met 2 treffers trok Fabio Vergucht thuisploeg SK Berlare over de streep tegen Eine dat niet lang kon genieten van de gelijkmaker. Berlare wipt naar de 5de plaats op 5 punten.
Dat Gilles Berckmoes aan een uitstekend seizoen bezig is weten ze nu ook bij Vrasene. Op basis van de 2de helft verdiende SK Lebbeke dan ook het gelijkspel. SK staat nu 6de op 6 punten.
 
Kwik Eine was al vroeg op achtervolgen aangewezen bij Berlare. De opflakkering via een vrijschopdoelpunt van David De Ridder werd al snel gedoofd. Rapide Lebbeke liet opnieuw enkele open kansen liggen tegen een zwak Kemzeke. Steven Vereeken brak de ban met een schitterende deviatie maar via een own-goal kwamen de bezoekers langszij. Rapide schoot terug wakker en Jens Verroken kopte de opluchting op het bord. Eine en Rapide delen de 7de plaats op 7 punten.
Tegen zijn gewoonte in miste Kenny Raaymakers een strafschop en dat brak FC Vrasene zuur op. SK Lebbeke kwam langszij en de thuisploeg moest zich tevreden stellen met een 4de gelijkspel op rij. Als 9de in de rangschikking telt ook Vrasene 7 punten achterstand op de leiders.
 
Op zijn typische manier zette Rieno Van Oost Appelterre een pad in de korf en bezorgde Sparta Petegem een deugddoende zege. Het was immers al van 15 oktober geleden dat Petegem nog eens kon zegevieren. Als 10de staat Sparta 9 punten in het krijt.
 
15 op 15 en een al (bijna) riante voorsprong in het 2de periodekampioenschap! Wie 6 weken geleden dit scenario voor SKDJ Lovendegem had voorspeld, werd zondermeer voor gek verklaard! Hoe dan ook, Lovendegem blijft het uitstekend doen en legt nu beslag op de 11de plaats op 10 punten.
Voor Sparta Ursel zat het venijn in de staart bij de uitwedstrijd in Terjoden. Een fel gecontesteerde strafschop besliste over het lot van een aan het eind van het peloton bengelend Ursel. Als 12de tellen zij eveneens 10 punten achterstand op de leiders.
 
Een naar de winterstop snakkend Klauwaerts Kemzeke had op geen enkel moment iets in de pap te brokken bij Rapide Lebbeke. Volkomen onverwacht kwam Kemzeke nog even op gelijke hoogte maar moest buigen in de slotfase. Als 13de gaapt er een achterstand van 4 punten op Ursel.
Eendracht Aalter blijft in de hoek waar de klappen vallen en ging thuis roemloos ten onder tegen leider Eeklo. Of een nieuwe trainer het roer kan laten omgooien zal de toekomst moeten uitwijzen. Aalter blijft 14de op 1 punt van Kemzeke.
 
Al na amper één minuut kreeg Eendracht Machelen een draai om de oren van Lovendegem. Met veel wilskracht knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd maar moest uiteindelijk de duimen leggen. Machelen blijft voorlaatste op 3 punten van Aalter.
Na een vroege opdoffer en zelfs met 10 spelers gaf hekkensluiter FC Kerksken zich niet gewonnen bij Brakel. Eens de gelijkmaker op het bord werd dit punt met hand en tand succesvol verdedigd. De Rode Lantaarn volgt op 1 puntje van Machelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties