Celtic en Rangers weer één en twee

Philippe Crols

Aan de heerschappij van Celtic Glasgow komt er in Schotland maar geen einde. Het team van Gordon Strachan won dinsdag opnieuw en staat daardoor nu zeventien punten voor op de eerste achtervolger. Dat is sinds lange tijd opnieuw Glasgow Rangers.

Celtic - Kilmarnock  2-0

Celtic boekte dinsdagmiddag een routine-overwinning in eigen huis tegen het als zevende geklasseerde Kilmarnock. Net voor rust bracht verdediger O'Dea zijn ploeg op voorsprong. Het was vervolgens wel wachten tot de laatste minuut vooraleer McGeady de 2-0 scoorde.

Motherwell - Glasgow Rangers  0-1

Glasgow Rangers profiteerde van het gelijkspel van het nummer twee, Aberdeen. Het won dankzij een treffer van Boyd met het kleinste verschil. Hij benutte twintig minuten voor tijd een strafschop. Even later werd Prso voor Rangers uitgesloten. In diezelfde minuut kreeg ook thuisspeler Fitzpatrick een rode kaart. Thomas Buffel zat niet in de selectie van de bezoekers.