'Arsenal wil Babel als vervanger Ljungberg'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Arsenal wil Babel als vervanger Ljungberg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als we de Engelse krant The Independent mogen geloven, dan zou de Nederlander Ryan Babel hoog op het verlanglijstje van Arsenal staan. Naar verluidt zou West Ham United graag de Zweed Fredrik Ljungberg overnemen van The Gunners. Door de komst van de Tsjech Tomas Rosicky en de aanwezigheid van de Wit-Rus Alexander Hleb, kwam Ljungberg niet zo heel vaak meer aan spelen toe in het Emirates Stadium. De nog maar 29-jarige Ljungberg speelde vorig jaar nochtans uitstekend in de Champions League, maar de international past blijkbaar niet meer in de plannen van de Franse manager Arsène Wenger. Babel zou als youngster een ideale vervanger zijn voor Ljungberg als hij vertrekt.

West Ham staat op een precaire achttiende plaats in de Premier League. Eggert Magnusson, de IJslander die eind vorig jaar de club overnam, had belooft versterking aan te trekken en komt die belofte ook na. Vorige week nog werd de Portugees Luis Boa Morte (7 miljoen euro) overgenomen van stadsgenoot Fulham en afgelopen nacht werd de Schot Nigel Quashie (2 miljoen euro) overgenomen van West Bromwich Albion. 

Ljungberg zal alleszins niet tijdens de wintermercato vertrekken. De Zweed wil eerst zien of The Hammers niet zullen degraderen uit de Premier League en ook Ajax is niet geneigd om Babel al af te staan halverwege het seizoen. De 20-jarige Babel staat nog onder contract in de Amsterdam ArenA tot de zomer van 2008

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties