Man City houdt Bolton op gelijkspel

Kevin Vanbuggenhout

Ploeg in vorm Bolton Wanderers nam het zaterdagnamiddag thuis op tegen Manchester City. Enkele weken geleden was Bolton nog met 0-2 gaan winnen in het City of Manchester Stadium. Nu waren de Cityfans veel minder talrijk aanwezig. Zij protesteerden tegen het feit dat ze meer moesten betalen voor hun ticket dan de supporters van Bolton.

De Man City-supporters die wel aanwezig waren zagen hun ploeg de eerste helft goed doorkomen. Bolton leek controle over de partij te hebben, maar kon de verdediging van Man City nooit echt ontwrichten. De eerste 45 minuten verliepen helemaal gelijkopgaand. Al snel ging een afgeweken schot van Hunt net naast. Aan de overzijde ging een kopbal van Corradi over. Ivan Campo knalde net voor het halfuur naast. De beste kans uit de eerste helft was nog voor Corradi. Hij trapte een voorzet van Sinclair net over.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Bolton vond maar geen openingen en City loerde op die ene uitbraak. Sinclair zette voor tot bij Vassell. Die probeerde het dan met een omhaal, maar Jaaskelainen liet zich niet verrassen. Halverwege de tweede helft toch een goede kans voor Bolton. Weaver redde het lage schot van Anelka. Twee minuten later ontstond de grootste kans uit de hele wedstrijd. Een lage voorzet van Vassell schoot door en Joey Barton, terug uit schorsing, had de bal maar voor het binnentikken. Maar Barton tikte de bal nog in het zijnet. In de slotminuut kreeg Barton de bal toch tegen de netten, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van Miller. Een gelijkspel was uiteindelijk het meest logische resultaat van deze derby.

Bolton leek wat frisheid te missen en kwam dus niet verder dan een puntendeling. Dit geeft Arsenal de kans om zich later op de avond misschien naar een vierde plaats te spelen. Manchester City had de match nog kunnen winnen, maar een scoreloos gelijkspel was een correct resultaat.