Steven De Pauw: Een echte clubspeler

Bart Hermans
| 0 reacties
Steven De Pauw: Een echte clubspeler
Foto: © SC

Steven De Pauw ruilt KV Mechelen in voor KVK Tienen en bij veel supporters bloedt hun hart. De Pauw was niet enkel de enige overgebleven speler van voor het faillissement maar hij was ook een clubmens in hart en nieren. Hij glimlachte altijd, had altijd een schouderklopje klaar voor de mensen in de rolstoelen….
 
Op het forum van www.malinwa.be verwoordde een supporter het zo:
 
“Het zal zeer doen om je in een ander shirt dan dat prachtige geel-rode te zien... maar er blijven gelukkig nog heel veel herinneringen.

Bedankt voor

- De twee 'legendarische' goals tegen Moeskroen (je eigen favoriete Malinwa-moment)
- De sterke prestatie die aanleiding was voor 'het mirakel van Turnhout'...
- De prachtige goals (Hamme, Kortrijk, enz....) elk jaar weer
- De woorden van troost na de match op AA Gent
- Het samen feestje bouwen na de titel in derde
- De moeite die je als peter altijd deed om overal aanwezig te zijn...
- De kroegentochtjes in Leuven
- Er altijd 200% voor te gaan op het veld
- Om altijd zonder morren je statuut als bankzitter te aanvaarden
- Om overal de gaten te dichten, waar de trainer je ook posteerde
- Bedankt voor de trouw en clubliefde die je al die jaren hebt tentoongespreid...

En vooral bedankt...

om destijds JA te zeggen in Elewijt. Want mede dankzij jou staan wij vandaag met zijn allen nog op de tribunes ADK. Dat zal ik nooit vergeten...

Steve-O, het ga je goed... Ik weet dat je zelf ook nog even zal moeten slikken als je de poort achter je dichttrekt, maar ik heb het je gisteren na de match al gezegd: op de staantribune van vak I is er altijd een plaatsje vrij voor jou! “
 
Steven kwam in de picture toen hij na het faillissement aanvoerder werd van jonge “geleende” KV Mechelen aangevuld met enkele Mechelse jongeren. Welke Malinwa-supporter herinnert zijn twee doelpunten tegen Moeskroen niet. Steven besloot om bij KV Mechelen te blijven in derde en speelde daar enkele heel mooie wedstrijden. Het was Steven die op Turnhout voor de kentering zorgde en zo de ploeg op de rails zette voor de latere titel. Hij bleef ook na dat seizoen bij KV ondanks interesse van hoger geklasseerde ploegen (STVV). Vorig jaar, toen het sportief niet zo goed ging, bleef hij strijden met hart en ziel. Voor dit seizoen mocht hij weg maar Peter Maes zag in hem de aanvoerder van zijn jonge troepen en daarom mocht hij ook blijven. Ondertussen heeft Maes ingezien dat hij Steven niet meer kan gebruiken en met de komst van twee nieuwe middenvelders mag hij dan ook weg.
 
Steven De Pauw en Mark Uytterhoeven zijn twee goed vrienden geworden, in een eerder interview na de bekerwinst tegen Germinal Beerschot liet Steven zich dit ontvallen:
 
“Ja, we hebben hier alles meegemaakt en in de periode van het faillissement ben ik heel kort naar Mark gegroeid en we hebben altijd contact gehouden. Gisteravond is hij teruggekomen naar België en we hebben in Leuven afgesproken. We hebben daar wat gebabbeld en samen gezeten. Ik ben al heel dikwijls bij hem in Frankrijk geweest, we hebben een goede band. Als ik dan terug in de ploeg kom dan zie je dat hij daar ook van geniet. Hij is een eigenlijk een vaderfiguur voor mij geworden.”
 
Voetbalkrant had in het begin van het seizoen nog een gesprek met De Pauw die toen nog een toekomst bij KV Mechelen voor hemzelf zag:
 
 
Is dit het seizoen van de waarheid voor jou want de besprekingen over een contractverlenging gingen moeizaam?
 
“Ja, langs beide kanten. Ik dacht dat het misschien tijd werd om iets anders op te zoeken maar dan heb ik een goed gesprek gehad met de trainer en dan toch voor KV Mechelen gekozen omdat ik voelde dat er een andere wind kwam hier. Ik krijg hier op het moment veel vertrouwen en ik hoop dat ik hier bij Mechelen mooi kan eindigen en ze terug naar eerste klasse brengen, dan zou de cirkel rond zijn. Dat is eigenlijk mijn bedoeling. Ik twijfel zeker niet aan mezelf.”
 
Maar door de weinige speelkansen die hij dit seizoen heeft gekregen heeft hij toch getekend bij KVK Tienen. Hij zal er op de rechtsachter gaan spelen.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties