Hasselt en Antwerpen zonder probleem

Dirk Pieters

Hasselt – Houthalen/Genk              5-0

Een kennelijk lusteloos Houthalen geraakte tegen een heel gretig Hasselt zelden in de wedstrijd. De thuisploeg – met Steegmans in doel voor de niet herstelde Pans – domineerde van meet af het vertoon.
Cihan Özcan, één van de opvallendste speler van de Turkse nationale ploeg die zich vorige week in Finland plaatste voor deelname aan de kwalificatietornooien voor het EK – werkte in de openingsfase van de wedstrijd twee belegde kansen vlekkeloos af zodat al na 6 minuten de wedstrijd beslist leek. HG deed bitter weinig terug en mocht van geluk spreken dat o.a. een opvallende kapitein Makhoukhi pech had in de afwerking. Sammy Selimovic verhoogde met een staaltje van kunnen nog voor rusten tot 3-0. Toen Ngarigota even na de break onderuit gehaald werd, zette Makhoukhi de strafschop probleemloos om. HG strubbelde zonder gevolg nog wat tegen. Doelman Brendan Steegmans sloeg met een dropshot het vleugellam Houthalen helemaal k.o.

Doelpunten: 3’ en 6’ Özcan 1-0 en 2-0, 12’ Selimovic 3-0, 24’ pen. Makhoukhi 4-0 en 37’ Steegmans 5-0.

Wezel – Antwerpen 2-9 (1-4)
 Wezel verscheen onthoofd aan de aftrap want coach Delafontaine stapte de dagen voordien op niet nam dat niet hij maar Bernard Lenders (nu Lommel) als coach voor de nieuwe club werd aangesteld. Antwerpen ruimde van meet af alle weerstand op en liep onder de leiding van een ontketende Bali stelselmatig uit. Karim Bali scoorde maar liefst zesmaal.

Doelpunten: 7’ Idlaasri 0-1, 10’  0-2 13,’ 16’ en 18’ Bali 0-2, 0-3 en 0-4, 20’ Boujouh 1-4, 24’ I. El Haoual 1-5, 31’ Idlaasri 1-6, 32’ Bali 1-7,  37’ Bali 1-8, 38’ De Carvalho 2-8 en 40’ Bali 2-9.

Morlanwelz – Edegem 12-2 (9-2)
Een heel gemotiveerd Morlanwelz nam weerwraak op Edegem dat in de heenronde met 6-4 van de Waaltjes gewonnen had. De nummer twee in de tussenstand walste van bij het aanvangssignaal en de vroege treffer (0-1) over de Sinjoren heen. Toen de bezoekers na acht minuten verdediger Vercauteren met rood verloren, was het hek helemaal van de dam. In de eerste helft liep de stand al op tot 9-2. Na rusten ging Mrlnwlz niet voluit. Edegem verloor in een rumoerige tweede helft nog S. El Haoual met een tweede geel karton.

Doelpunten: 3’ S. El Haoual 0-1,  5’ Dendane 1-1, 6’ Bettinho 2-1, 6’ Aleixo 3-1, 9’ Falasque 4-1, 10’ Bettinho 5-1, 11’ Jaffal 5-2, 12’ Canaris 6-2, 12’ Falasque 7-2, 13’ Dendane 8-2, 18’ Aleixo 9-2, 25,’ 27’ en 38’ Bettinho 10-2, 11-2 en 12-2.

J. Frameries – Charleroi 1-3 (0-1)
Doelman Fehrmann en Lucio Rosa Lima liepen er bij Action 21 opnieuw bij. Liliu Wilson schonk zijn ploeg meteen voorsprong. A21 verzaakte de kansen verder af te maken. Het duurde tot een eind in de tweede helft voor Liliu de voorsprong verdubbelde. De Junkies milderden en hielden hun rangen gesloten tot enkele seconden voor tijd Lucio alle twijfels weg nam.

Doelpunten: 5’ en 25’ Liliu 0-1 en 0-2, 26’ Eder 1-2 en 39’ Lucio 1-3.