KFC Lentezon Beerse - DVK Haacht 1 - 0

Guillaume Belaey
| 0 reacties
KFC Lentezon Beerse - DVK Haacht 1 - 0
Foto: © SC

7 op 9 voor de thuisploeg
 
De thuisploeg had na de verrassende winst tegen KVK Tienen en het gelijkspel van de vorige speeldag op Eendracht Aalst de kans om zich weer een plaatsje hoger in het klassement te plaatsen. De bezoekers konden met niets anders dan winst tevreden zijn, wilden ze zichzelf  nog enige kans op behoud gunnen.
 
Interessant wedstrijdbegin, want beide ploegen begonnen met duidelijk aanvallende intenties. De thuisploeg misschien toch wel wat verrast door deze “blitztaktiek” van de bezoekers, want de eerste echte kansjes waren voor de bezoekers. Kansjes wel te verstaan, want Veerle Willekens kon beide doelpogingen relatief makkelijk neutraliseren. De bezoekers claimden nog een strafschop, ref Cos reageerde echter niet. Wel het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken en Lentezon begon stilaan de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een vrije trap van Nele Saelen, bereikte Vicky Tas en die trof raak. Even later nog een kans voor de thuisploeg om met een geruststellende 2-0 te gaan pauzeren, maar dat bleek voor de voetbalgoden toch nog net iets te veel van het goede.
 
Het eerste halfuur had blijkbaar veel kracht gekost bij de bezoekers, want de thuisploeg kon nu makkelijk de wedstrijd controleren. Enkele hete standjes voor het Haachtse doel brachten echter geen tweede doelpunt op, wat in sommige gevallen bijna een mirakel te noemen was. Toen in de 67’ Ellen Janssens het veld moest verlaten met een tweede gele kaart was het duidelijk dat de kans op alsnog puntengewin voor de bezoekers zeer gering was. De thuisploeg kon de wedstrijd probleemloos uitspelen.
 
Een moedig Haacht speelde een verdienstelijke partij tegen een sterkere thuisploeg die dus verdiend de drie punten thuis kon houden. Een thuisploeg die blijkbaar eindelijk wat op dreef is gekomen. Enkel het afwerken van de gecreëerde kansen moet nog beter, want met slechts 1 doelpuntje per wedstrijd, kan je niet altijd op puntengewin rekenen. Voor de bezoekers ziet het er stilaan naar uit dat hun verblijf in de hoogste afdeling nog zeer moeilijk zal kunnen verlengd worden. Toch maken wij ons sterk dat ze hier en daar nog enige ploegen zullen verrassen.
 
KFC Lentezon Beerse: Willekens, Poels, Vandenberghe, Vanhuele, De Keyser, Saelen, Mateusen, Caers (60’ Den Ridder), Somers, Kamst, Tas (83’ Quaghebeur), Peeters, Van De Moer
 
OEFENMEESTER(S) : Werner Seels, Bart Willekens, Kris Van Mechgelen
 
DOELPUNT: 37’ Vicky Tas (1-0)
 
Geel: Katleen Van den Broek (H)
 
Rood: Ellen Janssens (2x geel)
 
SCHEIDSRECHTER(S) : Cos, Nachtegael, Turelinckx
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties