Hannover & Wolfsburg doen goede zaken

Philippe Crols

Hannover 96 en VFL Wolfsburg hebben goede zaken gedaan. Beide teams wonnen. Hannover blikte Aachen netjes in met 1-4. Wolfsburg van zijn kant troefde Leverkusen dan weer af. Cottbus en Bochum speelde onderling 0-0 gelijk.

Alemannia Aachen - Hannover 96  1-4

Hannover 96 weet het doel staan. Na de 5-0-overwinning tegen HBSC werd er in Aachen vier keer gescoord. Hannover was het team waar Aachen zijn eerste overwinning van het seizoen had geboekt. Nu liep het even anders. Yankov en Rosenthal hadden de bezoekers na twintig minuten al op een dubbele voorsprong geplaatst. Reghecampf milderde vanaf elf meter tot 1-2 net na de tweede bezoekende goal. Op het halfuur bedroeg de kloof echter opnieuw twee goals. Huszti scoorde eveneens vanaf elf meter. In de tweede helft kregen we heel wat minder doelpunten te zien. Pas in de allerlaatste minuut maakte Stajner er 1-4 van.

Wolfsburg - Leverkusen  3-2

Leverkusen was goed begonnen aan de terugronde, maar zit alweer aan nul op zes. Na een kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Hanke lukte de 1-0. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Kiessling bracht de bezoekers terug in de partij, 1-1. Met zijn tweede van de middag zette Hanke zijn team echter opnieuw op voorsprong. Tot twintig minuten voor tijd stond die 2-1 ook op het bord. Toen stak onze landgenoot van der Heyden een handje toe voor de bezoekers. Hij verschalkte zijn eigen doelman. Gelukkig voor hem maakte Klimowicz een minuut later de 3-2.

Cottbus - Bochum  0-0

Cottbus heeft zijn derde van drie degradatieduels ook min of meer tot een goed einde gebracht. Het speelde in eigen huis 0-0 gelijk tegen Bochum. Cottbus is twaalfde, Bochum veertiende.