Analyse Toptrio geeft geen krimp in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Toptrio geeft geen krimp in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Leider FC Eeklo bracht de derby tegen Ursel tot een goed einde al was er wat geluk bij gemoeid toen de bezoekers een penalty misten. Met zijn 18de treffer zorgde Dave Gijsel voor de verlossing in de 2de helft. 
Het eerste seizoensverlies indachtig zette Olsa Brakel Rapide Lebbeke van bij de aanvang onder druk. Na het mooie kopbaldoelpunt van kapitein Stijn Antheunis werd het pompen of verzuipen maar de buit was binnen. 
Aan de rust had Eendracht Appelterre gastheer Terjoden al helemaal uitgeteld, zij het dat de thuisploeg al snel tot 10 was herleid. Steve DeSaegher deponeerde zijn 14de eitje in de Terjodense mand. Brakel en Appelterre blijven op 2 punten van Eeklo.
 
FC Vrasene blijft zijn positieve reeks verderzetten en haalde verdiend de 3 punten bij Berlare. Kenny Raaymakers stond 2 keer aan het kanon en bracht zijn seizoenstotaal op 18. De Waaslanders schuiven naar rang 4, nog steeds op 7 punten van Eeklo.
Als het moeilijk gaat beschikt Kwik Eine over topschutter Gunter Van de Sompel en die sleepte met zijn 23ste voltreffer alsnog een puntje uit de brand bij Machelen. Eine wordt 5de op 8 punten van de leiders.
KSK Lebbeke moest tot diep in de 2de helft wachten om de achterstand bij Lovendegem weg te werken en toen Olivier Antoons zijn kopbalkwaliteiten liet bewonderen was de periodekampioen er aan voor de moeite. Lebbeke wordt 6de op 9 punten van Eeklo.
Toen Rieno Van Oost een kwartier voor tijd zijn 12de tegen de netten prikte bleek Aalter niet meer bij machte om Sparta Petegem van de overwinning te houden. Sparta wordt 7de op 10 punten.
Hoe Rapide Lebbeke zich in de 2de helft ook weerde, de Brakelse treffer kon niet worden weggewerkt. Rapide zakt naar de 8ste plaats op 11 punten van de leiders.
SK Berlare had weinig in de pap te brokken tegen Vrasene en ziet de linker kolom wat verder wegschuiven. De puitenkloppers blijven 9de maar nu al op 14 punten.
Reeds in de aanvangsminuut moest SK Terjoden-Welle met 10 optornen tegen Appelterre en dat bleek een te grote opgave. De fusieploeg blijft in het sukkelstraatje op 15 punten van Eeklo.
Eendracht Aalter lukte er maar niet in het veldoverwicht te laten renderen en kreeg in de slotfase het deksel op de neus van Petegem. De achterstand groeit naar 16 punten.
SKDJ Lovendegem vierde het wederoptreden van Carlo Cammilleri en die potte zijn 9de treffer, al was dat onvoldoende om een sterker SK Lebbeke van de zege te houden. Geen kers op de taart dus voor de periodekampioen die nu 17 punten achterstand telt.
Klauwaerts Kemzeke boekte een belangrijke overwinning in de strijd om het behoud tegen Kerksken. Uitblinker Sylvain Naets had een voet in de 3 doelpunten. Kemzeke beent Sparta Ursel bij op 18 punten van Eeklo. Ursel kreeg een unieke kans om de opgelopen achterstand op het veld van Eeklo weg te werken maar de strafschop werd op de kruising geknald.
Bij Eendracht Machelen dachten ze lange tijd aan een nieuwe stunt. Uiteindelijk zat er niet meer in dan een gelijkspel tegen Eine. Machelen laat de Rode Lantaarn aan FC Kerksken dat droog werd afgemaakt in Kemzeke. Machelen en Kerksken staan 8, resp. 9 punten in het krijt tegenover Ursel en de Klauwaerts.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties