Analyse Mainz en Schalke zijn grote winnaars

Philippe Crols
| 0 reacties
Mainz en Schalke zijn grote winnaars
Foto: © SC

Mainz en Schalke zijn de grote winnaars van speeldag 21 gewonnen. Leider Schalke liep opnieuw uit op dichtste achtervolger Werder Bremen. Mainz van zijn kant is na de winterstop erg goed bezig en won ook afgelopen weekend weer waardoor de degradatiezone voorlopig zelfs verleden tijd is. Ook de eerste thuisoverwinning van HSV is het vermelden waard. 

Schalke 04 klopte op zaterdag HBSC. Geen gemakkelijke wedstrijd voor de leider, maar de na afloop van de partij kreeg het nog meer goed nieuws te horen. Werder Bremen was namelijk met 4-1 afgegaan in Stuttgart dat zo weer nadert tot op één puntje van Werder. Dat Werder van zijn kant telt op dit moment al zes punten minder dan leider Schalke. Bayern dan behaalde ook nog eens een overwinning, maar dat ging zeer moeizaam tegen Bielefeld. Bayern staat op veertien punten van Schalke. 

Onderaan vernederde Hamburg Borussia Dortmund. Het werd 3-0. Een broodnodige overwinning voor de thuisploeg die wel op de laatste plaats blijft staan. Die laatste plaats was lange tijd eigendom van Mainz, maar na een zeer goede reeks staat die ploeg momenteel op een knappe veertiende plaats. Cottbus was zaterdag het kind van de rekening. Nog onderaan kende de degradatietopper tussen Gladbach en Aachen geen winnaar. Daarmee schieten beide teams dan ook niets op. Ze staan nog altijd op een degradatieplaats. Bochum zag op zondag nog een puntje uit de handen glippen tegen Nürnberg. In de laatste twee minuten slaagden de bezoekers erin de drie punten nog mee te nemen. Nürnberg komt zo op gelijke hoogte van het nummer vijf, HBSC. 

Hannover - Wolfsburg en Leverkusen - Eintracht Frankfurt waren twee duels uit de middenmoot van de Bundesliga. In deze twee wedstrijden kwam er ook geen winnaar uit de bus. Hannover zag zijn zegereeks afgestopt worden door Wolfsburg dat 2-2 kwam gelijkspelen in Hannover. Frankfurt dan moest in Leverkusen in de slotfase nog een puntendeling toestaan. Leverkusen speelde een uur met een man minder, en stond een minuut voor tijd nog 1-2 achter. Toch kwam er nog een gelijkspel uit de bus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties