LA Galaxy weert de bierbuiken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
LA Galaxy weert de bierbuiken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Achthonderd enthousiastelingen kwamen onlangs opdagen voor de talentenjacht die de Amerikaanse club Los Angeles Galaxy organiseerde en daar blijven nog twee spelers van over. De 22-jarige Fransman Laurent Merlin en de 24-jarige Portugees Rui Fortes hebben een proefperiode van één week verdiend en maken dus nog kans om ploegmaat te worden van de Engelse voetbalster David Beckham.

"Merlin en Fortes zijn ongepolijste spelers die wellicht wat in hun mars hebben en verder mogen doen bij ons", aldus Alexi Lalas die nu voorzitter en algemeen directeur is van de Californische club.

Lalas liet ook weten dat hij heel wat minder begaafde spelers aan het werk zag. "Het was genant om te zien dat sommigen met hun bierbuiken al na tien minuten steunden en kreunden. Voor een club als de onze en voor henzelf is dat een aanfluiting."

Niet dat Lalas de minder talentvolle spelers misprijst. "Het is niet zo erg als je niet goed genoeg bent, of niet zo snel, maar het is wel erg als je totaal niet in conditie bent en hier komt opdagen." De achthonderd 'profvoetballers' betaalden elk honderd euro om kans te maken op een contract bij de club uit de Major League Soccer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties