Heeft Club nog tien spelers over na 2008?

Heeft Club nog tien spelers over na 2008?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De krant Het Nieuwsblad bestudeerde de erfenis die ex-sportleider Marc Degryse achterlaat in Brugge. En wat blijkt? Amper tien van de 27 kernspelers die nu onder contract staan bij de West-Vlamingen hebben een contract dat doorloopt na 2008. 

Vorige week liet spelersmakelaar Paul Courant uitschijnen dat Club, mocht het geen Europees voetbal halen, misschien een zuiveringskuur kan doorvoeren. Nu blijkt dat alle basisbenodigdheden daarvoor aanwezig zijn. Veertien spelerscontracten lopen in juni 2008 af, terwijl de verbintenissen met Ivan Gvozdenovic en de beloften Benjamin Lutun en Brecht Capon deze zomer aflopen. Zo zouden er dus na 2008 nog tien kernspelers overblijven. Kevin Roelandts, uitgeleend aan Germinal Beerschot en Grégory Dufer, uitgeleend aan Lokeren, hebben nog een contract tot 2009 in Brugge.

Marc Degryse was normaal van plan om deze maand de gesprekken te beginnen over de contractverlengingen en in de voorbije winterstop zei hij nog dat het niet zijn bedoeling was om de contracten te laten aflopen. Maar Degryse is verdwenen en dat heeft als gevolg dat er straks al drie, en later misschien veertien andere spelers anderen oorden kunnen opzoeken. 

De nood aan een nieuwe sportieve directeur bij Club Brugge is dus groot. In de geruchtenmolen circuleert dat deze week nog een nieuwe sportieve baas zal worden aangesteld. Of wordt het Filips D'Hondt, die voorlopig de taken van Degryse waarneemt, die de contracten zal bespreken? Hij wordt straks in het nieuwe organigram van de club tot General Manager benoemd.

"Club Brugge laat zijn sportieve werking niet beïnvloeden door het feit dat er nog geen nieuwe sportleider is. We zijn niet blind voor de lopende zaken en zullen de dossiers over de contractverlengingen niet laten liggen. Maar hoe of door wie dat gebeurt, hangt ook af van het nieuwe organigram. We laten ons niet opjagen, anders zouden we Club Brugge niet zijn. Voorlopig speelt de tijd nog in ons voordeel", aldus Jacques Denolf, woordvoerder en secretaris bij blauwzwart.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties