SK Lebbeke nooit in de problemen tegen FC Kerksken

Gentil Dossche

In het vooruitgeschoven duel tegen FC Kerksken heeft SK Lebbeke zich niet op een uitschuiver laten betrappen. Door het matige weerwerk van de staartploeg kon de formatie van trainer Verstraeten een niet eens overdreven 4-0 overwinning bij elkaar voetballen. Met deze zege komt SK Lebbeke op een virtuele vierde plaats.

De thuisploeg drukte meteen haar stempel. Rooms deelde een eerste waarschuwing uit. Kort daarop mocht de SK-aanhang al juichen toen Slootmaekers een hoekschop van Vermeir tegen de netten kopte. Van dan af kon Lebbeke vrij voetballen. Wel was het even opschrikken toen Cooreman vervaarlijk uithaalde. Na een heerlijke combinatie zonderde Van Tongelen maatje Van den Abbeele af. De gretige flankaanvaller liet Wittenberg geen kans. Voor de rust zette Van den Abbeele nog een mooie aanval op met Vermeir, maar diens schot ging nipt naast.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg domineren. De bezoekende defensie wist geen raad met een inzenden van Van den Abbeele waarna Vermeir maar voor het intikken had. Kerksken was nu helemaal uitgeteld. Devriendt moest op de lijn grotere schade voorkomen. Wittenberg pareerde een uithaal van Van den Abbeele met de vuisten en hield ook Cornelis van een treffer. Na een actie van Van den Abbeele, later bedacht met een applausvervanging, kopte invaller Van Baeveghem de 4-0 binnen. Na een botsing met de aandringende De Schrijder moest doelman Wittenberg de strijd staken. Hierdoor maakte aanvoerder Van Keymolen de wedstrijd tussen de palen vol.

SK Lebbeke: Berckmoes, Theys, Antoons, Vertongen, Dooremont, Slootmaekers, Rooms, Vermeir (73’ Van Baeveghem), Van den Abbeele (85’ De Schrijder), Cornelis (81’ Bert), Van Tongelen.

FC Kerksken: Wittenberg, Van Keymolen, Van Durme, Buyl (56’ Bruylandt), De Schepper, Cooreman (77’ De Vlieger), Van Boxstael, Piro, Devriendt, Podevijn (46’ Serlippens), Timmermans.

Doelpunten: 7’ Slootmaekers 1-0, 34’ Van den Abbeele 2-0, 53’ Vermeir 3-0, 76’ Van Baeveghem 4-0.