Lyon walgt van gedrag AS Roma-spelers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lyon walgt van gedrag AS Roma-spelers
Foto: © SC

Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon, heeft bikkelhard uitgehaald naar de spelers van AS Roma. Dit gebeurde naar aanleiding van de non-match gisterenavond tussen beide ploegen in het Stadio Olimpico die op 0-0 eindigde. Het ging om de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

"Het was een nogal harde wedstrijd met veel onsportief gedrag", aldus Aulas. Er werden maar liefst elf gele kaarten getrokken en acht daarvan waren bestemd voor spelers van AS Roma. "Ik heb van onze spelers begrepen dat er serieus gescholden werd. Er zijn meerdere spelers van de Romeinen die na afloop van de partij hun verontschuldigingen hebben aangeboden. Ik wil dit vergelijken met de situatie na de WK-finale in Duitsland toen spelers naar Zinedine Zidane kwamen", aldus Aulas tegen de aanwezige journalisten.

Ook Gérard Houllier, de coach van de Franse landskampioen, was na afloop niet te spreken over de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. "Ik was erg bang tijdens de eerste minuten van de wedstrijd. Het leek wel of ze een prijs gezet hadden op het 'hoofd' van Juninho. Het was alsof ze hem per sé uit de wedstrijd wilden hebben", aldus de Franse oefenmeester.

Juninho zelf gaf ook nog zijn mening over de wedstrijd: "Franse ploegen krijgen te weinig respect in de Champions League. Dit hebben we dinsdag ook kunnen zien bij Lille en twee jaar geleden gebeurde het ook al met ons in Eindhoven bij PSV. Maar dat zal wel zo blijven, we zijn nu eenmaal niet zo belangrijk voor de UEFA als Italiaanse, Spaanse en Engelse clubs", aldus de Braziliaanse vrijetrappenspecialist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties