Mandaric: 'Beckham zal MLS niet vooruithelpen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mandaric: 'Beckham zal MLS niet vooruithelpen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Milan Mandaric, de Amerikaanse eigenaar van de Engelse tweedeklasser Leicester City, zegt dat de komst van David Beckham naar de Major League Soccer niet veel zal bijdragen tot populariteit en de ontwikkeling van het voetbal in de Verenigde Staten.

"Waarom zou één speler het verschil maken in een land met 300 miljoen inwoners. De Amerikanen hebben hun favoriete sporten al gekozen en voetbal hoort daar gewoon niet bij", aldus Mandaric tegenover Football Focus.

"Ik waardeer wel wat Beckham gedaan heeft voor het internationale voetbal. Hij is een goede atleet en een uitstekende voetballer. Maar we hadden in het verleden betere voetballers in de Amerikaanse competitie zoals Franz Beckenbauer, George Best, Johan Cruyff en Pele. Toen kwam het voetbal ook niet van de grond", aldus Mandaric.

De zakenman die in het verleden ook nog Portsmouth in zijn bezit had, was gedurende de jaren '70 voorzitter van de San José Earthquakes. Bovendien was Mandaric één van de stuwende krachten bij de oprichting van een Amerikaanse profvoetbalcompetitie. Hij is dan ook een kenner van het Amerikaanse voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties