Weer gelijkspel voor Palermo

Maarten Vandenabeele

Palermo heeft alweer niet kunnen winnen in de serie A. Op de vijfentwintigste speeldag bleven de Rosaneri op een gelijkspel steken in Bergamo. In een degradatietopper won Chievo overtuigend van Torino.

Thuisploeg Atalanta nam een vliegende start tegen Palermo: al na 13 minuten namen de Bergamasken de leiding. Ariatti bediende Zampagna, die met een strak schot doelman Fontana geen schijn van kans liet, 1-0 (foto). De bezoekers lagen in de eerste helft onder en mochten van geluk spreken dat scheidsrechter Rosetti geen graten zag in een charge van Cassani op Ariatti in de zestien. Na de pauze verscheen een veel sterker Palermo op het veld en dat resulteerde al gauw in de gelijkmaker: een combinatie Simplicio - Pisano - Diana werd afgerond door laatstgenoemde, 1-1.

De dagen van Zaccheroni aan het roer van Torino lijken geteld nu de Granata met zware 3-0 cijfers onderuit gingen bij Chievo. Al na 2 minuten bracht Bogdani de thuisaanhang aan het juichen. Kort voor de pauze legde diezelfde Bogdani de 2-0 ruststand vast. De tweede helft was nauwelijks begonnen en Brighi zette de teller van Chievo al op 3. Pellissier kon het zich nog permitteren om een penalty te missen. De thuisploeg komt, dankzij de zege, in de stand op gelijke hoogte van Torino.