Degradatiestrijd werd beslist op een puntendeling.

Hendrik De Vriesere

In de eerste tien minuten kansen langs beide zijde maar er was geen afwerking. Toen Batoum een gekruist schot tussen de palen kon brengen was er een goede redding nodig van Braekman, die met de vingertoppen de bal in hoekschop kon werken. Op een vrije trap van SW.Harelbeke kreeg Samuel geel want in de zestien voor handspel. SK.Maldegem kwam op het halfuur dicht bij de openingstreffer een vrijschop van Cornelis vanop 30 meter en Verhulst moest zich lang maken om de bal uit zijn doelkader te houden. De spelverdeler( Cornelis), kon daarna Madou bedienen, zijn voorzet kwam in de voeten van Twum maar de verdediging blokte zijn schot af. Aan de overzijde bracht terug Braekman redding op een schot van Strzyzewski de gevaarlijkste kans van de bezoekers. Cornelis van SK.Maldegem probeerde de bezoekende doelman op de korrel te nemen maar die redde met de voet. In de slotfase van de eerste helft moest Braekman driemaal redding brengen om de 0-0 ruststand op het bord te houden.

Na de rust was de druk op het doel van de thuisploeg groot, want op het uur keken ze op een achterstand aan. Op een hoekschop naar de eerste paal kon Opbrouck een achterwaarste kopbal naar de uiterstehoek tikken 0-1. Alles was wel van korte duur want al snel stonden de borden gelijk. Op een voorzet van Cornelis kon Madou beheerst afwerken 1-1. Toen was het zoeken naar de scheidsrechter verdwenen van het toneel(sanitaire stop). Na de gelijkmaker combineerde SK.Maldegem beter die op zoek waren naar een tweede doelpunt. Die kwam er Reynaert zette voor en Twum kon zonder dekking de 2-1 maken. De thuisploeg kon de winst om uit de degradatiezone en aansluiting te maken niet vast houden. Op een hoekschop kon Hellebaut met een krachtige kopstoot de 2-2 maken. Op het einde had Twum nog een openkans maar stuitte op Verhulst. Maar ook SK.Maldegem kwam nog goed weg Batoum in de slotminuut vrij naar doel maar op de vuisten van Braekman, eindstand 2-2.

Doelpunten : 60' Opbrouck(0-1), 63' Madou(1-1), 69' Twum(2-1), 77' Hellebaut(2-2).

KSK.Maldegem : Braekman, Blondeel, Wellens, Sabbe, De Decker, Reynaert, Cornelis, Nkunku,
                             Welvaert, Madou(79' Notte), Twum(93' De Buck).

SW.Harelbeke : Verhulst, Collie, Samuel, Opbrouck, Ladon, Da Silva, Hellebaut, De Vos(70' Van Thuyne), Remadna, Strzyzewski, Batoum.