Mathijssen slijpt de messen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Mathijssen slijpt de messen
Foto: © SC

Zaterdag worden zeven wedstrijden in de hoogste klasse afgewerkt. Om 18 uur neemt leider Genk het, op de Freethiel, op tegen Beveren. Winst is noodzakelijk wil het de kleine voorsprong op Anderlecht behouden. Paars-wit ontvangt Charleroi. In de aanloop naar de wedstrijd sleep Jacky Mathijssen de messen alvast. Standard trekt naar Brugge, waar het Cercle partij geeft. AA Gent moet na de 0/9 nog eens de drie punten pakken tegen het bijna veroordeelde Lierse. Onderin staan Bergen en Lokeren voor een belangrijke ontmoeting. Verder staan Sint-Truiden - Moeskroen en Westerlo - Brussels op de kalender. 

Racing Genk pakte vorige week een voorsprong van twee punten op Anderlecht. Volgende week staat de absolute topper op het programma. Dan ontvangen de Limburgers paars-wit in het Fenixstadion. Om die partij met een voorsprong aan te vatten moet Genk winnen bij Beveren. Ook de thuisploeg kan de punten goed gebruiken. Het ging vorige week onverdiend onderuit bij Charleroi en staat dus nog altijd op de voorlaatste plaats. Bij Beveren zijn Vanhoyweghen en Badjan geblesseerd. Die eerste wordt vervangen door Ouattara. Voorin kan het rekenen op het gevaarlijke duo Gervinho - Dissa. Bij Genk ligt enkel Bosnjak nog in de lappenmand. Vandermieren is geschorst. Mogelijk neemt Caillet zijn plaats, centraal in de defensie, weer in, ten koste van Mikulic. Vandenbergh wordt weer de enige spits. 

Anderlecht kreeg woensdag een mentale opkikker na de bekeroverwinning bij Genk. Ook zaterdag is het weer pure ernst. Dan ontvangt paars-wit Charleroi. Anderlecht wil de topper volgende week met maximum twee punten achterstand aanvatten. Charleroi staat gedeeld vijfde met Club Brugge. Trainer Mathijssen liet alvast weer van zich horen in de aanloop naar de topper. Bij de thuisploeg zijn Tchité, De Man en Mbokani out. De Man wordt mogelijk vervangen door Baseggio. Boussoufa neemt zijn plaats opnieuw in, in steun van Frutos. Goor heeft last van de knie, maar raakt wellicht speelklaar. Bij Charleroi lopen Mihoubi, Detal, Diallo en Akgül er niet bij. Leiva begint tegen zijn ex-ploeg aan de partij. Voorin moeten Perbet en Orlando voor doelpunten zorgen.

Standard gaat op bezoek bij Cercle Brugge. Cercle pakte vorige week de drie punten bij Lierse, waardoor groen-zwart het competitieslot zonder veel druk kan aanvatten. Standard lijkt uitgeschakeld voor de titel. De achterstand op Genk bedraagt zeven punten. In de strijd om de derde plaats telt het een voorsprong van zes punten op AA Gent. Bij Cercle blijven Artz, Slovic en Van Mol out. Serebrennikov moet geschorst toekijken. Hij wordt op het middenveld vervangen door Vandenbussche. Standard moet enkel Rapaic missen. De Camargo keert terug uit schorsing, terwijl Jovanovic en Conceiçao fit zijn. 

AA Gent, dat nu vierde staat in het klassement, treedt aan tegen Lierse. Gent kon in de laatste drie wedstrijden geen punt meer pakken. Het zag zo Club Brugge naderen tot op één punt. Lierse leed vorige week een pijnlijke nederlaag. De redding lijkt nu verder weg dan ooit. Bij de Buffalo's is Smoje geblesseerd. Lombaerts schuift hierdoor allicht op naar het centrum. Olufade is licht twijfelachtig met een rugblessure. Lierse moet heel wat spelers missen. Zo zijn Moons, Claessens, Buyens, Miller, Jatta, Mrdja en Peeters out. Van Der Jeugt komt tussen de palen. Voorin moeten Jarju en Develer het doen. 

Westerlo geeft Brussels partij. De ploeg van Helleputte staat zevende. Het zag vrijdag Roeselare naderen tot op één punt. Voorzitter Vermeersch was niet te spreken over de wanprestatie van Brussels vorige week tegen Standard. Dit weekend moet het heel wat beter. Bij Westerlo zijn Neve, Vervoort, Mennes, Vanarwegen, Convalle, Van den Eede en De Winter er niet bij. Dezelfde elf als vorige week komen aan de aftrap. Brussels kan niet rekenen op Petö, Haydock, Negouai en Citony

Moeskroen gaat op bezoek bij Sint-Truiden. STVV staat twaalfde, het telt één punt meer dan Moeskroen, de vijftiende in de stand. De ploeg die wint kan de komende weken opgelucht ademhalen. Bij STVV zijn Mbonabucya, Peeters, Hendrikx en Buvens er niet bij. Bovendien moet Simaeys geschorst toekijken. Topschutter Van Houdt is wel weer fit. Bij de Henegouwers zijn Ba, Kebe en Tohoua niet fit. Dorothée zit een schorsingsdag uit.   

Ook Bergen en Lokeren vechten een duel uit in de kelder van het klassement. Bergen is dertiende, Lokeren zestiende. De thuisploeg telt drie punten meer. Bij de Henegouwers is enkel middenvelder Cordaro uitgeschakeld. Negen spelers staan op één kaart van schorsing. Lokeren moet het stellen zonder Milojevic. Vukomanovic is geelgeschorst. Voorin maken Armoumen en Tambwé de dienst uit. Ook bij Lokeren staan acht spelers op één kaart van schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties