Titelstrijd in Sevilla en derby in Madrid

Dave Sentobin
| 0 reacties
Titelstrijd in Sevilla en derby in Madrid
Foto: © SC

Vanavond zijn in de Spaanse competitie alle ogen gericht op het duel in het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion. Leider Barcelona komt er op bezoek bij eerste achtervolger Sevilla. Valencia kan vanavond naderen op de twee ploegen als de chés winnen tegen Celta. Morgen speelt Real opnieuw een derby tegen stadsgenoot Getafe. De andere Madrileense ploeg, Atlético, moet zondagavond winnen van Recreativo om de aansluiting op de top vier niet te verliezen.
 
In Sevilla staan de twee grote titelkandidaten Sevilla en Barcelona vanavond tegenover elkaar. De twee ploegen voerden afwisselend de leiding aan van de Primera División. Sevilla onder leiding van Kanouté en Barça onder impuls van een herboren Ronaldinho lijken net op tijd de goede vorm terug te pakken te hebben. De Malinese spits scoorde dit seizoen al achttien doelpunten voor Sevilla. De Braziliaanse balgoochelaar maakte dit seizoen al zestien doelpunten voor de blaugranas. Bovendien etaleerde Ronaldinho afgelopen weekend tegen Athletic al dat hij – ondanks alle roddels en geruchten – nog steeds de magistrale voetballer is van weleer. De hispalenses staan momenteel op twee punten van leider Barça en kunnen bij winst opnieuw de leiderspositie veroveren.
 
Valencia, derde in de stand, speelt vanavond in Mestalla tegen Celta dat het ontzettend goed doet in de Uefa-cup, maar in de eigen competitie moet oppassen voor de degradatie. De Galiciërs hebben dringend punten nodig, de ploeg uit Vigo staat immers maar één punt boven de degradatiezone. Valencia-coach Quique Flores zal waarschijnlijk enkele spelers rust geven met het oog op de belangrijke terugwedstrijd tegen Internazionale. Albiol en Albelda zijn terug fit en Del Horno maakt vanavond hoogstwaarschijnlijk zijn debuut in het shirt van Valencia. Quique Flores benadrukte nogmaals dat hij met zijn team voluit voor de titel gaat. Bij Celta is Oubiña twijfelachtig.
 
De vierde in de stand, Real Madrid, krijgt een lastige klant op bezoek in Bernabéu: Getafe. De stadsderby ging alweer gepaard met heel wat transfergeruchten. Zo zou verdediger Alexis volgend seizoen naar Real verkassen. Bij de Koninklijke zouden volgens de Italiaanse en Spaanse (roddel)pers Van Nistelrooy, Cannavaro, Emerson, Diarra en Robinho zo snel mogelijk willen vertrekken. Alle gekheid op een stokje, morgenavond moet Real absoluut winnen, willen de Madrilenen nog mee doen voor de titel. Capello kan niet rekenen op de geschorsten  Diarra en Guti. Emerson viel in laatste instantie ook af met een lichte blessure. Schuster kan opnieuw rekenen op zijn sluitstuk Abbondanzieri. De Argentijnse doelman keert terug uit schorsing. Het kleine Getafe hoopt opnieuw te kunnen stunten tegen het grote Real Madrid.
 
Zondagavond laat speelt Atlético in Huelva tegen het nog altijd sterk presterende Recreativo. De rojiblancos kunnen zich geen misstap permitteren tegen el Decano. Atleti staat op drie punten van Valencia en Real en moet winnen om kans te blijven maken op dat begeerde Champions League-ticket. Er wacht hen alvast een warm onthaal in het Nuevo Colombino-stadion. Uit protest tegen de handsbalgoal van Agüero in de heenronde verwelkomen de Andalusische supporters de Madrilenen met 20.000 paar handschoenen. Aguirre kan rekenen op de herstelde Pablo en Torres en Agüero zijn het koningskoppel in de spits. Bij Recreativo komen Vázquez en Moya terug uit schorsing. De mannen van coach Marcelino staan nog altijd op een mooie zevende plaats op twee punten van de Uefa-cupplaatsen.
 
Zaragoza, zesde in de stand, hoopt zondag zijn bekeruitschakeling tegen Barça te verteren tegen Real Sociedad. Vanmorgen was er bij de maños op training nog een opstootje tussen doelman César en aanvaller Ewerthon. De Basken moeten winnen om een waterkansje op een verlengd verblijf in de Spaanse eerste klasse te behouden. De mannen van Lotina staan al op twaalf punten van de veilige zone. Athletic en Gimnástic vechten in een regelrecht degradatieduel om belangrijke punten. De Catalaanse formatie heeft even slechte papieren als Real Sociedad en lijkt bij verlies klaar voor Segunda División. De ploeg uit Bilbao staat er iets beter voor met slecht een puntje achterstand op Mallorca en Celta.

Espanyol
gaat tegen Villarreal op zoek naar zijn vierde zege op rij, een zegereeks die al van het seizoen 98-99 geleden is. De periquitos konden echter de laatste drie seizoenen niet winnen van el submarino amarillo in eigen stadion. De ploeg uit Barcelona blijft hopen op Europees voetbal en staat momenteel vier punten verwijderd van die begeerde plaats. De overige wedstrijden in de Primera División zijn: Mallorca tegen Levante, Deportivo tegen Betis en Racing tegen Osasuna.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties