Coupet langer bij Lyon of naar de VS

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Coupet langer bij Lyon of naar de VS
Foto: © SC

Grégory Coupet, de doelman van de Franse landskampioen Olympique Lyon en de Franse nationale ploeg, zegt vandaag tegen Eurosport dat hij graag zijn contract zou verlengen in de Rhônestad en als dat niet lukt hij een vertrek wil overwegen om in de Amerikaanse Major League Soccer te spelen.

Coupet heeft nog een contract tot de zomer van volgend jaar bij Lyon. In de Franse krant Le Progres zegt de doelman dat hij al nadenkt over het leven na het voetbal. "Maar ik ben nog altijd gemotiveerd. Ik voel me sterk en ik train nog graag. Ik wil later in het voetbal blijven en dan nog het liefst als trainer. Binnenkort zal ik mijn situatie bespreken met het clubbestuur van Lyon", aldus de sluitpost die in 2008 al 34 jaar wordt.

"Misschien is het moeilijk voor de club om toekomstgericht te werken met een 34-jarige doelman. Maar als het aan mij ligt, zal ik in Lyon blijven. Als er een interessante aanbieding zou komen, zou ik die ook wel overwegen. Mijn familie is dan ook het allerbelangrijkste en al wat ik doe, is in het belang van hen. In het buitenland spelen, bijvoorbeeld, is een beslissing die we met de hele familie moeten nemen. Mijn vrouw wil wel al lang naar het buitenland. Het lijkt ons een fantastische ervaring en zo zouden onze kinderen in twee talen opgevoed kunnen worden. Mijn carrière in de Verenigde Staten eindigen, zoals mijn vroegere ploegmaat Youri Djorkaeff, zou ideaal zijn. Dat is mijn eerste keuze", besluit de Lyon-keeper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties