Reacties na Grimbergen - Aalst

Reacties na Grimbergen - Aalst
Foto: © SC

Ongeacht het resultaat werd het bezoek van Eendracht Aalst vooraf aangekondigd als het hoogtepunt van dit seizoen voor KSC Grimbergen.  Voor het wedstrijdverhaal zochten we twee mensen op die al geruime tijd in Grimbergen vertoeven. 

Eerst mocht Guido Slachmuylders zijn zegje doen.  De trainer zat met gemengde gevoelens.  "Als je verliest kun je natuurlijk nooit tevreden zijn, maar ik ben wel tevreden met de inzet, niet met het resultaat.  Aalst bleek een klasse sterker te zijn, maar toch hadden we een drietal mooie mogelijkheden.  Tweemaal via Guy Diomi onder andere met het schot tegen de lat.  Dan was er nog dat strafschopgeval.  We hebben toch een viertal goede kansen gecreëerd en dat is tegen een heel sterke tegenstander als Aalst niet evident", zei de coach. 
"Om zo'n matchen te winnen moet iedereen 100% zijn.  Ik had de indruk dat niet iedereen top was.  Drie à vier spelers brachten toch niet genoeg.  In de komende weken zal blijken hoe sterk we staan.  In het aanvallend gedeelte zitten we wel met problemen.  Gaudaen is immers weer gekwetst geraakt en Bras is de volgende match geschorst", besloot Slachmuylders.

Aanvoerder Tom Gaudaen : "We wisten op voorhand dat dit een heel moeilijke match zou zijn.  Het eerste halfuur speelden we redelijk goed mee, tot dat het doelpunt viel.  Het was opnieuw een stom tegendoelpunt op een stilstaande fase", zuchtte Gaudaen.  "De zege voor Aalst is meer dan verdiend, maar toch hebben wij de kansen gehad om terug in de match te komen met de lob van Diomi en bij 0-2 was er dat schot tegen de lat.  Je weet nooit wat er gebeurt indien het daar 1-2 wordt, op dat moment zijn er nog tien minuten te gaan.  Het is wel goed dat we geen afstraffing kregen. Het vertrouwen is intact gebleven met het oog op de matchen tegen Dilbeek en Kampenhout", ging de aanvaller verder.  "Drie wedstrijden geleden speelde ik een halfuur, vorige week 45 minuten en nu een uur.  Ik had wel last van scherpe steken, maar die had ik vorige week ook.  Het is een blessure van overbelasting dus je moet zelf aanvoelen hoe ver je kan gaan.  Gewoon nog een paar weken volhouden", aldus de aanvoerder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties