Preses Sedan meent het met de Utrecht-aanhang

Ruben Claesen
| 0 reacties
Preses Sedan meent het met de Utrecht-aanhang
Foto: © SC

Sedan-voorzitter Pascal Urano heeft samengezeten met de verantwoordelijken van de zeven supportersverenigingen van de Ardense eersteklasser. Het zevental werd op het matje geroepen na de ongeregeldheden van afgelopen weekend in de gewonnen thuismatch tegen PSG (2-0): verschillende Utrecht-supporters waren naar Frankrijk afgezakt om er hun Franse makkers te komen ‘helpen’. Drie mensen raakten bij de rellen gewond.
 
Sinds de dood van David di Tomasso, ex-speler van beide ploegen, zijn de supportersclans van beide ploegen als het ware verbonden met elkaar. Vooral supportersclub Young Boys kreeg een ferme veeg uit de pan. Het zouden zij geweest zijn die de trip van de Nederlandse hooligans in gang hebben gezet.
 
Urano heeft alvast maatregelen getroffen: ‘De betreffende tribune waar de rellen ontstonden blijven tot nader order gesloten. Aan Young Boys zeg ik: als dit nog een keer gebeurt, wil ik die vereniging nooit meer in ons stadion zien. En met buitenlandse supporters die hier enkel en alleen voor het voetbal komen, daar heb ik geen problemen mee, zolang ze geen keet gaan schoppen. Dan blijven ze beter thuis.’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties