Duchâtelet praat met Nederland over BeNe-Liga

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Duchâtelet praat met Nederland over BeNe-Liga
Foto: © SC

Roland Duchâtelet is vorige week naar Nederland afgezakt om daar te praten over een grensoverschrijdende Belgisch-Nederlandse competitie. Dat schrijft Sport/Voetbal Magazine.

Duchâtelet is niet alleen voorzitter van Sint-Truiden, maar ook preses van de tv-commissie van de Profliga en in die hoedanigheid trok hij afgelopen donderdag naar Nederland om daar te praten met Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond, en Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie. Duchâtelet werd daarbij vergezeld door Westerlo-voorzitter Herman Wijnants en Profliga-secretaris Robert Sterckx.

"Het was slechts een verkennend gesprek hoor", stelt Duchâtelet. "Op korte termijn kunnen we zoiets niet realiseren. Daar is veel werk voor nodig. In de Profliga is de reactie iets tussenin: niet positief, niet negatief. Het is dus nog niet zeker dat clubs in België en Nederland vóór het idee zijn."

Opmerkelijk is dat net Duchâtelet met het voorstel naar Nederland stapte. Duchâtelet is immers ook voorzitter van Sint-Truiden, een club die op het eerste zicht weinig kans maakt op deelname aan de BeNe-Liga. "Dat weet ik. Maar wij kleine clubs zijn niet te beroerd om dingen voor te stellen waar we zelf geen baat bij hebben. Dat verdient respect vind ik", stelt de man. "Ik denk nu gewoon aan het belang van het Belgische voetbal."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties