Interview Van Goethem na KVM - Tienen

Bart Hermans
| 0 reacties
Van Goethem na  KVM - Tienen
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Ook aan de kant van KV Mechelen spraken we met een speler. Kenneth Van Goethem is zowat de opvolger van Steven De Pauw en speelt ook met zijn nummer. In de wedstrijd tegen Tienen zorgde hem met een mooie actie voor de assist bij de 1-1 maar bij de doelpunten van Tienen kwam al het voorbereidend werk wel van zijn flank.

Kenneth, wat voor een wedstrijd was dat vandaag?
 
“Ja, een spektakel was het wel. Zeven doelpunten en drie keer op achterstand komen dat is niet zo simpel. Als je 1-1 terugkomt denk je er terug in kunt komen en de match opnieuw kan beginnen. Maar dan kom je 2-1 achter en dan moet je weer terugkomen. Mentaal was het een heel zware match om altijd terug te komen en je in de match te vechten. Maar ik ben heel content dat we terug kunnen winnen.”
 
Was het de eerste keer dat je een wedstrijd startte voor KV Mechelen?
 
“Nee, het was de derde keer maar de eerste keer op de linksachter. Niet echt een positie waar ik veel speel maar er was niemand die er kon spelen. De trainer heeft me dan daar geposteerd. Ik heb er geen problemen om ergens in te vallen als ik maar kan spelen dan is altijd heel plezant voor mij.”
 
Je zorgde ook voor de assist bij de 1-1?
 
“Ja, dat komt er ook bij zien. Als je bij een 0-1 stand voor een assist kan zorgen bij de gelijkmaker geeft dat een goed gevoel maar dan kom je direct terug 2-1 achter en dan is dat weer ongedaan gemaakt.”
 
Ben je tevreden over je eigen prestatie?
 
“ In het totaal wel als ik kijk naar de ongewone positie . Het is een positie die ik nog nooit in competitieverband heb gespeeld. Ik ben rechtsvoetig en als je dan op links moet spelen moet je die andere voet wat meer gebruiken. Ik kan wel met mijn linkervoet overweg maar dat is toch moeilijker. Maar uiteindelijk over de hele match ben ik toch heel tevreden.”
 
Op welke positie speel je meestal?
 
“Meestal speel ik centraal in het midden maar op de rechtsachter heb ik ook al wel heel wat matchen gespeeld. Dat ben ik al wel meer gewoon. Natuurlijk verschilt de linksachter niet veel van de rechtsachter alleen moet je daar natuurlijk je linkervoet meer gebruiken. Dat is logisch.”
 
De rechtsachter positie komt volgend seizoen vacant met het vertrek van de huidige rechtsachter Van Zundert?
 
“ We zullen wel zien wat er dan gebeurd maar we moeten ons eerst richten op dit seizoen. We moeten proberen de kleine kansjes ie er zijn te nemen en nog zo veel mogelijk te winnen. We zien dan wel waar we uitkomen. Als we uitkomen in eerste klasse des te beter want als we nog een jaar in tweede blijven zal het niet gemakkelijk worden denk ik. Als er nu een kans is om naar eerste te gaan moeten we die zeker niet laten liggen.”
 
Foto: An Rogier (www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties