Zelzate wint topper en mikt naar de titel

Hendrik De Vriesere

In deze topwedstrijd tussen Klauwaerts Bassevelde en SLV Zelzate waren er ruim 500 toeschouwers aanwezig. Het was SLV die in het offensief opende al in de 3' een vrijschop van De Poorter naar de benedenhoek maar Van Hijfte kon redding brengen. Net voor het kwart kwamen de bezoekers op voorsprong gerommeld voor het doel van de Klauwaarts na een vrijschop en De wolf kon de 0-1 op het bord zetten. Maar net daarna ging een kopbal nipt naast van Magito. Toch kon Bassevelde via Schatteman die op rand buitenspel alleen op doelman Van Vooren kwam maar die nog een handje daar tussen brengen op de gelijkmaker te verkomen. Toch liet de thuisploeg de moet niet zakken, want als Ingels doorwas bracht Van Vooren terug redding. SLV.Zelzate speelde scherper in de aanval en in de 25' een doorsteekpas van De Waele naar Boudry en Vernaeve ongelukkig een own goal 0-2. In de 33' strafte de topschutter (Boudry) van SLV een fout af in de verdediging en had geen genade om de 0-3 te maken. Nog net voor rust waren de Klauwaarts op zoek naar de aansluitingstreffer eerst Frederik Van Wijnsberge, maar toen hij een voorzet naar Schatteman gaf was het wel de eerste gevaarlijke aanval en in de 40' maakte die het doelpunt 1-3 bij de rust.

Na rust was er veel druk van de thuisploeg via Schatteman, Frederik Van Wijnsberge en Van Vooren maar zonder resultaat. SLV.Zelzate begon te spelen op de counter al waren de Klauwaarts al in de eerste helft uitgeteld. In de 66' kwam dan de doodsteek op voorzet van Van Den Hemel, kon Boudry controle borst en scoren 1-4. Toch met enkele wissels kon de 70' Bart Van Wijnsberge een voorzet op het hoofd van Van Vooren maar die ging nipt over. De tegenstoot was meer doeltreffend want De Waele wandelde door de verdediging die fouten beging en kon zou de 1-5 op het scorebord brengen. In de slotfase kon Bassevelde nog eens scoren op een pas van Kerckaert en Bart Van Wijnsberge kon net de bal naast de paal deponeren 2-5. In de laatste minuten in blessuretijd kwamen de Klauwaarts nog sterk opzetten maar het bleef 2-5 in deze topper voor de titelstrijd. Lembeke en Zeveren wonnen en klimmen over Bassevelde.