Randers gaat af tegen FC Nordsjælland

viki meeuwis

Gisteren stond de 22e speeldag in de SAS-Ligaen op het programma. Daarin moest degradatiekandidaat Silkeborg op bezoek bij de landskampioen, Kopenhagen, een aartsmoeilijke opdracht. De rode lantaarn, Vejle kreeg die andere kelderploeg op bezoek, Horsens. Vejle moet dringend punten beginnen pakken en een overwinning stond dan ook op het verlanglijstje. FC Nordsjælland, nog altijd in de top vier kreeg middenmotor Randers op bezoek. Dat zou uiteindelijk in een vernedering voor Randers resulteren.

Esbjerg fb – Brøndby IF: 1-1
Het zag er lange tijd naar uit dat Morten ”Duncan” Rasmussen Brøndby de zege zou schenken. Op het half uur wist hij immers de bezoekers op een 1-0 voorsprong te brengen. Het zou echter niet zo blijven. Twee minuten voor tijd wist Niki Zimling tegen zijn oude club de gelijkmaker binnen te werken. David Williams kreeg eerder nog een goede kans maar schoot de bal naast doel, waardoor hij Esbjerg keeper Lars Winde niet in moeilijkheden bracht. Wraak dus voor Zimling, die onder toenmalig coach Laudrup geen kans kreeg in Brøndy.
De laatste uitzege van Brøndby dateert alweer van 13 april 2006 toen ze AGF wisten te verslaan met 1-0. Bovendien zagen de bezoekers verdediger Mark Howard uitvallen met een knieblessure.

FC Kopenhagen – Silkeborg IF: 3-1
Silkeborg, een van de degradatiekandidaten, slaagde er welgeteld een uur in om een 1-0 voorsprong te behouden in het Parken Stadion. Toen was het sprookje over. Jesper Grønkjær maakte de gelijkmaker via een strafschop. Vanaf dan was Kopenhagen terug gelanceerd.
In de 25e minuut opende Jens Berthel Askou met heel wat geluk de score. Tot dan toe had FCK de betere kansen gehad waarvan 2 doelpogingen op de paal eindigden.
Na de pauze haalde trainer Solbakken de minder presterende Fredrik Berglund naar de kant. Silberbauer werd in de verdediging gezet waardoor Gravgaard mee in de aanval ging spelen. Kort daarop haalde Lüstü Atiba Hutchinson neer waarvoor FCK een penalty kreeg toegewezen. Die werd genomen en in een doelpunt omgezet door Grønkjær. Binnen de volgende elf minuten wist eerst Silberbauer te scoren, na een pass van alweer Grønkjær. Daarna was het de beurt aan Atiba Hutchinson die keeper David Preece verschalkte. Een mooie goal, hij nam de bal mee vanop de middenlijn, gaf de ene tegenstander na de ander het nakijken en van in het strafschopgebied schoot hij de bal voorbij Preece in het doel.

Randers FC – FC Nordsjælland: 1-6
Dit was een wedstrijd waarin het klasseverschil tussen Randers en Nordsjælland duidelijk te zien was. Randers werd gewooon door FCN van het veld gespeeld. Uiteindelijk werd de stand 1-6 in het voordeel van de bezoekers. Het duurde slechts tien minuten vooraleer Martin Bernburg de bezoekers op een 1-0 voorsprong bracht. Kenni Olsen verhoogde in de 20e minuut de stand naar 2-0. Nog tien minuten later deed Johnny Lundberg er nog een goaltje bij en amper twee minuten later stand het 4-0 via de topschutter van de SAS-Ligaen, Morten Nordstrand. Vlak voor de rust wist Thomas Kristensen de vernedering compleet te maken door de stand op 5-0 te brengen.

Na de rust werd de situatie zo mogelijk nog erger voor Randers toen Tidiane Sane na amper drie minuten een rode kaart gepresenteerd kreeg. Randers moest met een 5-0 achterstand ook nog met tien man verder. Randers gaf nu alles wat ze hadden en slaagden er wonderwel lange tijd in om de trefzekere bezoekers van de goal weg te houden. Een kwartier voor tijd kon Bernburg toch de bal in doel krijgen wat de score op 6-0 bracht in het voordeel van Nordsjælland. Net vier minuten voor het einde van de wedstrijd kon Todor Yanchev min of meer de eer redden door een tegengoal te maken. Door deze zege neemt Nordsjælland de vierde plaats over van AaB terwijl Randers ondanks deze serieuze afstraffing toch op de achtste plaats blijft hangen.

AaB – FC Midtjylland: 0-2
Midtjylland kende een goede start want al na zeventien seconden kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een goal van de 18-jarige Nigeriaan Baba Collins. Het was trouwens zijn eerste goal in de SAS-Ligaen. Diezelfde Collins moest het veld even later verlaten omdat hij een slag in het aangezicht kreeg. Daarop werd Simon Poulsen, die kampte met een liesblessure, alsnog in de wedstrijd gebracht. AaB miste duidelijk structuur en de bezoekers maakten daar handig gebruik van om de wedstrijd te sturen. Het zou een half uur duren vooraleer AaB een eerste keer voor doel kon komen.  Net voor de pauze kreeg Frank Kristensen een kans om de score naar 2-0 te brengen voor Midtjylland maar zijn schot was totaal ongevaarlijk.

De trainer van Midtjylland zag zich genoodzaakt om na de pauze Poulsen in de kleedkamer te houden en de 23-jarige Christian Olsen in te brengen. Diezelfde Olsen versierde in de 64e minuut zijn negende treffer en bracht zo Midtjylland op een 2-0 voorsprong. AaB probeerde en kwam ook beter in de wedstrijd na dit tweede doelpunt. Naar het einde van de match toe legden ze meer en meer druk op Midtjylland maar niet genoeg om te kunnen tegenscoren.

Viborg – OB: 0-2
De nummer drie in het klassement, OB, moest winnen om aansluiting aan de top te kunnen behouden terwijl Viborg moest winnen omdat ze anders gevaarlijk bij de degradatiezone kwamen. Deze voorwaarden resulteerden in een match tussen twee gretig aanvallende ploegen die weliswaar onderhoudend was maar met weinig kansen. Tien minuten voor de pauze probeerde Mads Timm OB op voorsprong te brengen met een afstandsschot maar vond Viborg-keeper John Alvbåge op zijn weg. Het bleef dus 0-0 aan de rust.

Na de rust bracht Viborg debutant Regis Amarante in voor Thomas Frandsen, OB haalde Thomas Helveg naar de kant en bracht Jan Tore Ophaug in.
Het duurde een tijdje voor er terug ”schwung” in de wedstrijd kwam maar op het uur barste de wedstrijd terug los. Eerst via een poging van Sammy Youssouf dat in het zijnet terecht kwam en iets later kon John Alvbåge met wat geluk een schot van Srdjan Radonjic afblokken. OB zette nu meer druk en in de 81e minuut slaagde Kim Christensen erin de bal naar Absolonsen te spelen die de 2-0 wist te maken.

Vejle BK – AC Horsens: 0-0
Ove Christensen coachte zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer bij Vejle nadat de club eerder deze week Kim Poulsen ontsloeg. 50 minuten ver in de wedstrijd kreeg Vejle een penalty toegekend toen Bora Zivkovic onderuit gehaald werd. Kim Kristensen nam de strafschop niet goed waardoor die gemakkelijk gepareerd werd door keeper Jochumsen. Vejle moest dus tevreden zijn met slechts een puntje daar ze toch gedurende grote gedeelten van de wedstrijd het overwicht hadden. De rode lantaarn doet dus een slechte zaak in de strijd om het behoud.