Overzicht andere wedstrijden Bundesliga

Philippe Crols

Van de top-4 in de Bundesliga verloor geen enkel team punten. Uiteraard stonden er ook nog andere wedstrijden op het programma. Voetbalkrant schetst even wat er op speeldag 28 nog allemaal gebeurde.

Onderaan heeft Borussia Dortmund zich voorlopig uit de degradatiezone weten te spelen. Het won op het veld van Alemannia Aachen met 1-4. Twee keer Frei, Wörns en Tinga hadden al een 0-4-voorsprong op het bord gezet toen Ibisevic tegenscoorde.

HBSC won opnieuw niet. Deze keer geraakte het niet voorbij Bielefeld dat in de gevarenzone blijft hangen. De bezoekers waren via Kucera wel op voorsprong gekomen, maar de hoofdstedelingen maakten twintig minuten voor tijd via Ebert gelijk.

Cottbus boekte een enorm belangrijke overwinning op het veld van Eintracht Frankfurt. Meier maakte voor de thuisploeg eerst een treffer van Radu ongedaan, maar in het slotkwartier zorgden Preuss en Munteanu toch nog voor een zege voor Cottbus.

Mainz staat opnieuw op een degradatieplaats. Het kwam via Zidan nochtans tot twee maal toe op voorsprong op het veld van Wolfsburg, maar eerst Klimowicz en daarna Marcelinho maakten die voorsprong ongedaan. Drie minuten voor tijd lukte die laatste ook nog eens de winning goal.

Leverkusen ten slotte heeft een pak rammel gekregen van Bochum. Op eigen veld stond het na twintig minuten 0-3 in het krijt na goals van Gekas, Yahia en Haggui (own goal). Gekas scoorde in het slot van de wedstrijd ook nog een keer. Tussendoor had Kiessling de 1-3 gemaakt.