Tragische dood Tim De Paepe

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Tragische dood Tim De Paepe
Foto: © SC

Afgelopen maandagavond overleed de veel te jonge Tim De Paepe, voetballer bij KVV Windeke. Bij de voorbereidingen op het voetbalfeest van de club viel Tim van een aanhangwagen met reclamepanelen. Morgen wordt Tim De Paepe begraven.

Ieder sterfgeval is spijtig, maar dit voorval is gewoon onrechtvaardig. Tim De Paepe was 20 jaar en werd een vaste waarde in de voetbalploeg van KVV Windeke, tot hij abrupt van het leven beroofd werd. Tim was op weg met een vriend om reclamepanelen voor de fuif van de club te verspreiden toen het noodlot toesloeg. De jongeman zat bovenop de panelen in de aanhangwagen zodat ze niet zouden vallen. Maar waarschijnlijk door de wind en het slechte wegdek verloor Tim zijn evenwicht en viel van het voertuig. De 20-jarige De Paepe was op slag dood.

Een getuige zag de twee traag rijden over de Hundelgemsesteenweg in Munte, maar toch mocht het niet zijn voor Tim. De vriend aan het stuur verkeerde na het ongeval in shock en moest opgevangen worden. De bestuursleden en ploegmaats van KVV Windeke zijn diep geschokt en hebben besloten om uit respect voor Tim en zijn familie de geplande wedstrijd van dit weekend niet af te werken en om het feestweekend van begin mei af te lasten. Heel het bestuur stond meteen achter deze beslissing, ookal kunnen ze een boete verwachten van de voetbalbond omdat ze dit weekend niet zullen spelen. Dit zou heel onbegrijpelijk zijn in dit geval.

De secretaris van de club, André Van de Velde, geeft uitleg: "De ploegmaats willen absoluut de match tegen Oudenhove niet spelen. Normaal gezien behoorde Tim De Paepe tot de kern. Omdat hij er dit weekend zou tussengelopen hebben, willen zijn ploegmaats niet voetballen." De begrafenis zal zaterdagochtend om 10 uur plaatsvinden in het kerkje van Munte, waar het ongeval gebeurde. Er is slechts plaats voor 220 mensen, de kerk zal dus veel te klein zijn. Maar het is de wil van de ouders van Tim. Langs deze weg wil ook Voetbalkrant.com zijn medeleven betuigen aan de familie en naaste kennissen van Tim, die begrijpelijk kapot zijn van de gebeurtenis. Veel sterkte!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3B)

Nieuwste reacties