Wedstrijdverslagen 3 prov A. O-VL. van 29/04/2007.

Hendrik De Vriesere

FC.Kleit - Poesele 1-1

Voor het behoud in derde provinciale had Poesele genoeg met een gelijkspel op het veld van FC.Kleit. Timmerman bracht de bezoekers al in de 12'' op voorsprong met kopbal doelpunt. Voor rust kwam de thuisploeg langzij in de 35'' de verdiende gelijkmaker van De Jaegher 1-1. Na rust bleef het evenwichtig voetbal maar doelpunten kwamen niet meer uit de bus, eindstand 1-1.

Watervliet - FC.Zelzate 2-3

Het was de thuisploeg die al snel een ruime voorsprong uitbouwde, in de 13'' via Stuart en twee minuten later verdubbelde Van De Vyver de score, het leek op weg voor het behoud. Nog voor rust kon FC.Zelzate de aansluitingstreffer versieren vanop de stip door Pacquet 1-2. Na deze treffer duwde de bezoekers het gaspedaal in, en in de 32'' maakte Beauprez de gelijkmaker 2-2 de ruststand. Na de pauze waren er weinig doelkansen, toch trok FC.Zelzate aan het langste eind met in de slotfase nog een doelpunt van Longueville 2-3, zoudat Watervliet volgend seizoen zal uitkomen in vierde provinciale eindstand 2-3.

Zaffelare - Zeveren 5-3

Zaffelare bleek de meest gemotiveerde ploeg op het terrein, al in de 5'' scoorde Van Den Bulcke . Op het kwart kwamen de bordjes terug gelijk afwerker van dienst was Hillaert. Het was D.Thomas die het verschil maakte met net voor rust en na tweemaal te scoren 3-1. Zeveren zakte een klein beetje weg en zou konden Dieleman (57''), en T.Thomas (60'') de score opdrijven naar 5-1. Zaffelare speelde dan de bal goed rond maar de bezoekers bleven jagen zoudat ze nog konden milderen naar 5-3, dit met doelpunten van Naert (65'') en Van Parys (70'') eindstand 5-3.

Bassevelde - Wippelgem 2-3

De bezoekers liepen verdiend uit, met in de 11'' een kopbal doelpunt van Mistiaen en in de 24'' kon Vandurme de 0-2 op het bord zetten vanop de elfmeter stip tevens de ruststand. De Klauwaerts kwamen gretig aan de aftrap in de tweede periode en konden via Van De Veire in de 56'' de 1-2 versieren met een lobbal. Maar aan de overzijde het zelfde senario ook met lob kon Van Durme in de 65'' de 1-3 scoren. Maar verder dan de aansluitingstreffer van Verhaegen (76'') geraakte Bassevelde niet, eindstand 2-3.

Vinkt - St.Laureins 4-1

Een vlotte zege voor de thuisploeg tegen een veroordeeld St.Laureins. Het was wel wachten tot in de 38'' toen Haerssens er 1-0 van maakte, daarna liep alles gesmeerd in de 42'' en 44'' maakte Vanderplaetsen er 3-0 van. Na rust kon Vermassen van Vinkt in de 60'' er nog een goal bovenop doen 4-0, het eerredende doelpunt voor St.Laureins kwam in de 83'' door Denolf, eindstand 4-1.

St.Kruis Winkel - Knesselare 3-3

Het was knokken voor Knesselare om een punt uit de brand te slepen, het was de thuisploeg die aan de rust al met 2-0 aan de leiding kwam. In de 28'' Delannoit en via een strafschop van Van Assel in de 34'. Daarna kon Knesselare milderen in de 66'' via Hautekeete 2-1, maar St.Kruis winkel liep terug verder uit in de 68'' met een goal van Willems 3-1. Knesselare bleef maar knokken om toch nog een punt uit de brand te slepen enmet succes, in de 88'' via Cornelis en in blessuretijd kon De Decker de eindstand vastleggen 3-3. De Caluwe en Van Heygen liepen beide tegen een rode kaart aan.

SLV.Zelzate - Hansbeke 0-0

In de strijd voor de titel waren nog twee kanshebbers SLV.Zelzate en Lembeke. SLV had het zeer moeilijk tegen de defensie van Hansbeke, ze konden geen kansen afdwingen om de bezoekers het vuur aan de schenen te leggen. Het was negentig minuten knokken maar tot scoren kwamen ze niet, eindstand 0-0

Belzele - Lembeke 1-2

In de slotfase pakte Lembeke nog de kampioenstitel, wel was de thuisploeg op voorsprong gekomen 1-0 in de 35'' via Detemmerman op strafschop. Na rust stelde Dolleslaghers (50'') de verdiende gelijkmaker op het bord, als ze te horen kregen dat SLV.Zelzate niet voorbij Hansbeke geraakten, stuwde de trainer zijn troepen naar voor en in de slotfase kon Van Vooren in de 87'' de 1-2 en tevens het titeldoelpunt aantekenen. Lembeke dus volgend seizoen in tweede provinciale en SLV.Zelzate moet zich nu kunnen opladen voor de eindrondes.