Wedstrijdverslagen 3 prov B. O-VL van 29/04/2007

Hendrik De Vriesere

Azalea - ErpErondegem 1-0

De thuisploeg morste met de kansen in de eerste helft, daarvan kon Erperondegem niet van profiteren. Het was dan toch raak in de 80' voor Azalea als Verstraete met een plaatsbal het enige doelpunt maakte, eindstand 1-0.

Laarne - KFCO.Gent 2-0

In evenwichtige eerste wedstrijdhelft werd al snel ontsierd, met een uitsluiting van de bezoekende doelman Segers. KFCO hield nog stand om de 45 minuten rond te maken met 10 eenheden. Na de rust werd Gent nog herleid tot negen en daar profiteerde de thuisploeg van. In de 63' Braeckman voor de 1-0 zorgde en Matthijs in de 85' de score verdubbelde, eindstand 2-0.

Naz/Eke - Smetlede 8-0

De thuisploeg had geen medelijden met Smetlede. Een gemotiveerde Naz/Eke maakte het verschil in de tweede helft, aan rust was het nog 2-0 met doelpunten van De Smet (23'), en Velghe in de 33'. Daarna brak het onweer los om er doelpuntenkermis van te maken, met goal's van De Poortere (50'), tweemaal De Smet (55' en 58'), dan was het de beurt aan Van Rijsseghem (63'), en Vercruysse en Vuyghe zette de eindstand op het bord 8-0.

C.Melle - SK.Oostakker 3-1

Voor de kampioen was het een zware nederlaag tegen de jongens van C.Melle. Het was al snel op achtervolgen aangewezen omdat in de 4' en 9' tweemaal Mouhedinne scoorde, in de 33' kon Van Meulecom de aansluitingtreffer scoren. Verder kon de kers verse kampioen geen vuist maken tegen een goedvoetballend Melle. In de slotfase kon Altunkalem (84') de eindstand vastleggen 3-1.

Moortsele - Serskamp 4-0

Het was voor Moortsele een gemakelijke klus om winst in eigen huis te houden, in de 25' kwamen ze onverwachts op voorsprong met een own-goal van De Pauw 1-0. Op de 35' kon Van De Veire de score verdubbelen 2-0. In de tweede helft ging Serskamp meerdere keren in de fout, zoudat de topschutter Vlerick zich kon kronen met twee strafschoppen om te zetten, in de 70' en 75' legde die de eindstand vast 4-0.

Heusden - St.Muide 2-2

Een wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd waren, in de 23' kreeg de thuisploeg een strafschop die werd omgezet door Michiels 1-0 tevens de ruststand. Na de koffie konden de bezoekers het verschil maken om op winst te komen, in de 65' Brochez voor de 1-1 en amper vijf minuten later kon De Moor de 1-2 aantikken. Naar het einde toe kwam Heusden nog sterk opzetten en Verlee kon het logische gelijkspel in de 80' uit de brand slepen, een logisch gelijkspel als resultaat, eindstand 2-2.

Overmere - VSV.Gent 3-4

De bezoekers verdiende de zege omdat ze iets beter voetbal brachten dan de thuisploeg. Van Trier zorgde net voor rust voor de opluchting om 0-1 te maken. In de 60' kon De Baets de gelijkmaker maken 1-1. Maar het bleef heen en weer gaan met om beurten kansen, 70' Dierick 2-1 en in de 75' Banovic terug de gelijkmaker op het bord wist te zetten 2-2. Het was Van Trier die het verschil kon maken met twee doelpunten op rij 78' en 80' 2-4. Van Avermaet kon nog milderen naar 3-4 in de 83' maar daar bleef het erbij, eindstand 3-4.

SK.Kalken - T.Melle 1-0

De tweede in de klassering SK.Kalken had het erg moeilijk in eigen huis om afstand te nemen van T.Melle. De Lassassie miste eerst een open kans, in de eerste helft maar na rust in de 74' scoorde hij toch op aangeven van Bauwens 1-0. SK.Kalken gaat dan toch naar de eindronde, om zou misschien te promoveren met SK.Oostakker naar tweede provinciale, eindstand 1-0.