Dilbeek finalist in Wisselbeker Top Sport

Gentil Dossche
| 0 reacties
Dilbeek finalist in Wisselbeker Top Sport
Foto: © SC

Na 2 opeenvolgende verloren halve finales is Dilbeek Sport er dan toch in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van vrijdag aanstaande. De Vlaams-Brabanders liepen aanvankelijk 0-3 uit tegen revelatie SK Oudegem, maar moesten nadien alle hens aan dek roepen om een terugkeer te vermijden.
 
Wouter Taurin spurtte het snelste bij een verre uittrap van Kevin Pocket en vooraleer Bjorn Mannaert kon reageren lag de bal al in het net (8’ 0-1). De rechterflankspeler bleef een gesel voor Oudegem en na een halfuur diepte hij de voorsprong uit (30’ 0-2). Een paar minuten later leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen ook Yorik Vermet zijn duit in het zakje deed (32’ 0-3).
Oudegem gaf zich niet gewonnen en Stefan Van der Stappen rondde een collectieve aanval mooi af (36’ 1-3)
 
Onmiddellijk na de rust kreeg Dilbeek dan een koude douche toen Mandus Dierickx de aansluitingstreffer op het scorebord zette (47’ 2-3).
Onder impuls van Kevin Kums nam Dilbeek de wedstrijd opnieuw in handen, maar vergat de klus af te maken. Zoals vaker in voetbal krijg je dan meestal het deksel op de neus. Jean Ahorukomeye had de gelijkmaker aan de voet toen hij door Bjorn Mannaert alleen voor Kevin Pocket werd afgezonderd. De Oudegemse spits wou het te mooi doen en stak het leder naast de doelman, maar ook naast de paal. Weg kans en weg mogelijke finale.
 
Al bij al een spannende en snel gespeelde halve finale die iedereen kon bekoren. Scheidsrechter Erik De Wilde en assistenten Johan De Decker en Erik Perdaens konden tevreden terugblikken op een uitstekende wedstrijd.
 
SK Oudegem: Bjorn Mannaert, Kenneth Amand, Branco Moens, Bart Tortelboom, Styn De Wilde, Willem Verhofstadt, Stefan Van der Stappen, Nick De Smedt, Steven Vermeir, Mandus Dierickx, Jean Ahorukomeye, Styn Veldeman, Clovis Kamga, Daan Van Lembergen en Andy Smetryns.
 
Dilbeek Sport: Kevin Pocket, Kevin Lienard, Ibrahim Saizi, Gijs Martens, Wouter Taurin, David De Falco, Kevin Kums, Fabrice Caluwaert, Yorick Vermet, Ulrich Van der Cruyssen, Davy Verbeeren, Senih Unaldi, Michael Deleener en Brian Dewals
 
Doelpunten: 8’ & 30’ Wouter Taurin 0-1 en 0-2; 32’ Yorik Vermet 0-3; 36’ Stefan Van der Stappen 1-3; 47’ Mandus Dierickx 2-3
 
2de Halve finale (terrein Rapide Lebbeke)
Woensdag 09 mei – 19u30: Sv. Melsele – Borgt-Strombeek
 
Finale (terrein Rapide Lebbeke)
Vrijdag 11 mei – 19u30: Dilbeek Sport – winnaar Sv Melsele/Borgt-Strombeek
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties