Lambrecht wil fusieplannen doordrijven

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lambrecht wil fusieplannen doordrijven
Foto: © SC

Roger Lambrecht wil zijn fusieplannen met SK Beveren doordrijven. Volgens de Lokeren-voorzitter staat niets nog een fusie tussen de twee teams in de weg. Zelfs de door de voetbalbond opgelegde deadline van 15 mei vormt geen obstakel.

"Die datum valt wettelijk te omzeilen. Juridisch zijn daar zelfs al stappen voor ondernomen", aldus Lambrecht in Het Nieuwsblad. Het supportersprotest in beide kampen kan hem niks schelen. "Mijn hart zegt ook neen, maar mijn verstand zegt ja."

Lambrecht motiveert zijn hardnekkigheid. "Ik wil voorbereid zijn op de op til zijnde wijzigingen in het voetballandschap. Binnen een tweetal jaar zal de competitiehervorming een feit zijn. De 18 eersteklassers zullen samen met zes tweedeklassers een reeks van twaalf ploegen vormen. De eerste reeks van twaalf zijn de grotere clubs en de eerste acht van die twaalf gaan in een nacompetitie strijden voor de titel en de andere prijzen. De tweede reeks staat voor mij gelijk aan tweede klasse en ik wil geen voorzitter zijn van een club die in tweede speelt", aldus Lambrecht.

En wat met de schulden van Beveren? "Wat de schulden betreft van Beveren kan ik heel duidelijk zijn. Ik neem er geen ziek kind bij, alleen een gezond kind interesseert mij." Dat wil dus betekenen dat Beveren eerst in vereffening zal moeten gaan vooraleer een fusie mogelijk is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties