Anderlecht-special in De Tabel Van Mendeljev

Anthony Van der Planken
Anderlecht-special in De Tabel Van Mendeljev
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Op woensdag 23 mei spelen Liverpool en Milan de finale van de Champions League voetbal. Op het veld zal niet één Belgische speler staan. En het is al 14 jaar geleden dat een Belgische club nog een Europese finale speelde. Maar aan de vooravond van de finale, op dinsdagavond 22 mei, doet 'De tabel van Mendelejev' op Eén je die ontgoocheling volledig vergeten.

Ben Crabbé ontvangt in zijn late night-quiz vier Anderlecht-legendes. Vier legendarische spelers uit de roemrijke geschiedenis van ’s lands grootste club. Twee aan twee spelen ze hun Europese finale. Goed voor vijftig minuten niets dan paars en wit.

Paul Van Himst en Jan Mulder

Het eerste team wordt aangevoerd door Jean Blaute en bestaat uit Paul Van Himst en Jan Mulder. Paul Van Himst is met zijn acht landstitels, vier bekers en vier Gouden Schoenen zonder meer de meest succesvolle voetballer die Anderlecht ooit gekend heeft. Paul is gewoon Anderlecht. Hij krijgt in De tabel van Mendelejev het gezelschap van zijn spitsbroeder van weleer, Jan Mulder, de meest paarswitte Nederlander die ooit het shirt van Anderlecht droeg. De sympathieke koffiebrander en de bevlogen columnist, eindelijk nog eens samen op het veld.

Gilles Van Binst en Swat Van der Elst

Het tweede team wordt aangevoerd door Sabine Appelmans en bestaat uit Gilles Van Binst en Swat Van der Elst. Swat Van der Elst werd in de jaren ’70 door Rik De Saedeleer tot Mister Europe gebombardeerd omdat hij altijd scoorde in belangrijke Europese duels. Zo bijvoorbeeld twee keer in de finale tegen West-Ham United in 1976. Swat krijgt in De tabel van Mendelejev versterking van zijn goeie vriend Gilles Van Binst, ooit een gevreesde verdediger en nu handelaar in droge opmerkingen. Ook Gilles scoorde twee keer in een Europese finale: in 1978 tegen Austria Wien.

'De Tabel van Mendelejev', met 'Anderlechtlegendes', dinsdag 22 mei om 22.10 uur op Eén.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties