Champions League - finale op KanaalTwee

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Champions League - finale op KanaalTwee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool en Milan strijden nu woensdag in Athene om de overwinning in de finale van de UEFA Champions League. De VMMa-sportredactie zet op 23 mei 2007 bijgevolg graag de kroon op het werk na een geweldig eerste seizoen als Vlaamse rechtenhouder met het allerbeste clubvoetbal van de wereld in de hoofdrol. Het wordt meteen al het vijfentwintigste Champions League-programma op KANAALTWEE.

De Champions League-wedstrijden op KANAALTWEE en de studio-omkadering met Robin Janssens als gastheer kunnen rekenen op het vaste Champions League-publiek van de vorige jaren. En dat is een hartverwarmende én sportieve vaststelling. Onze sportgezichten zijn onze kijkers dan ook dankbaar dat ze hun analyses, gesprekken, wedstrijdverslagen en commentaren smaken.

Ter info: Uit de cijferanalyse van dit voorjaar  - dus vanaf de 8ste finales – blijkt dat KANAALTWEE totnogtoe op 4+ en Mannen 15+ (LIVE-matchen met studioprogramma en nabesprekingen inbegrepen), gemiddeld respectievelijk 17,8% en 26,1% marktaandeel haalden. Nagenoeg een status quo met het vorige seizoen. Bovendien werd dé grote publiekstrekker, Barcelona, dit jaar reeds in de 8ste finale uitgeschakeld.

KANAALTWEE heeft tot en met het seizoen 2008-2009 de exclusieve uitzendrechten voor de UEFA Champions League LIVE.  Onze zender en onze sportgezichten hebben inmiddels duidelijk het vertrouwen gewonnen van de Champions League-fans en we zullen er volgend seizoen dan ook alles aan doen om op dat elan verder te gaan.

Woensdag 23 mei om 20.15 uur: een spannende finale

Het voorbije Champions League-seizoen werd gekenmerkt door een paar leuke primeurs:

  • Het snelste Champions League-doelpunt ooit (Roy Makaay)
  • Voor het eerst 3 Engelse ploegen in de halve finale (Chelsea, Man. United en Liverpool)
  • Voor het eerst een halve finale die met de strafschoppen beslist wordt (Liverpool-Chelsea)
  • Het vierduizendste Champions League doelpunt

Nu woensdag volgt er nog een primeur : voor het eerst gaat een Champions League-finale op herhaling want de topper  Liverpool – Milan stond op 17 mei 2005 al eens op de affiche.  Dat was de meest sensationele Europese finale uit de geschiedenis. Het stond 3-0 aan de rust voor de Italianen. Maar Liverpool maakte dat nog goed in de tweede helft en won uiteindelijk met de strafschoppen.

Alles kan altijd beter... En dus dromen vier voetbalgekken in de studio in Vilvoorde, twee gepassioneerde professionals in Athene en miljoenen voetballiefhebbers in de hele wereld van een nog betere wedstrijd.

Studio Vilvoorde
Presentatie: Robin Janssens
Gasten: Geert De Vlieger, Gilles De Bilde en Bob Peeters

Olympisch Stadion Athene
Interviews: Peter Morren
Commentaar: Dirk Deferme

'AC Milan - FC Liverpool', woensdag 23 mei om 20.15 uur op KANAALTWEE.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties