Grote schoonmaak bij Zulte Waregem

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Grote schoonmaak bij Zulte Waregem
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zo indrukwekkend en kleurrijk was het vorige seizoen van SV Zulte Waregem, zo grijs presteerde de bekerwinnaar deze voetbaljaargang, op de prachtige Europese campagne na natuurlijk. In het zuiden van West-Vlaanderen willen ze geen tweede seizoen als dit en zijn de conclusies snel gemaakt. Vijf tot zeven spelers mogen of moeten de club verlaten.

"We gaan een beetje kuisen in de spelersgroep", zegt voorzitter Willy Naessens in Het Laatste Nieuws. Stefan Leleu verhuist al naar derdeklasser SV Oudenaarde, Tosin Dosunmu keert terug naar het Franse Nancy, Sebastien Siani gaat terug naar Anderlecht en verder krijgen ook doelman Pieter Merlier en de ervaren verdediger Tjörven De Brul geen nieuw contract meer.

"Wellicht zullen we ook Wouter Vandendriessche laten gaan. En we zijn ook bereid om mee te werken aan een transfer van Tony Sergeant, want hij wil vertrekken", aldus Naessens die volgend jaar weet dat de club een ander gelaat zal tonen. "Maar we gaan onze visie niet verloochenen", stelt Naessens de supporters van de fusieclub gerust.

Zulte Waregem wil ook volgend seizoen met overwegend Belgen in het team spelen. "Geen Mrdja en geen Vigil meer. Dit keer moeten we juist kopen. Deze club mogen we niet kapot laten gaan. In tegenstelling tot vroeger hebben we nu wel betere contacten", besluit Naessens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties