Halmstad houdt AIK op gelijkspel

Halmstad houdt AIK op gelijkspel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AIK ontving Halmstad thuis op Råsunda voor hun wedstrijd van de zevende speeldag. Halmstad wist Dulee Johnson uit het spel te houden en dat werkte in het nadeel van AIK. Het was een goede tactische zet van Halmstad waardoor zowel de Liberiaan als de rest van de ploeg gedurende grote delen van de match er niet aan te pas kwamen. 

AIK zette Halmstad in de eerste helft nochtans onder druk en kreeg in de 25e minuut een strafschop toegewezen nadat Mats Rubarth net binnen het strafschopgebied werd neergehaald. Scheidsrechter Jonasson floot strafschop hoewel op de tv beelden te zien was dat die beslissing twijfelachtig was. Markus Jonsson zette die makkelijk om in een doelpunt en bracht AIK zo aan de leiding. Dat was voor Halmstad het sein om het roer om te gooien, ze begonnen meer druk te zetten en zorgden ervoor dat Dulee Johnson niet meer in het spel voorkwam. Een tactiek die andere ploegen ook al tegen AIK gebruikt hebben en succes heeft gehad. De statische ploeg van de bezoekers kreeg geen kans meer om via korte passes de Liberiaan te bereiken. In plaats daarvan schakelde het over op lange hoge ballen naar aanvallers Daniel Mendes en Alexander Gerndt. Johnson is een belangrijke spilfiguur in het spel van AIK, zonder hem is het moeilijk voor hen om een alternatief te vinden om het spel in handen te kunnen houden. 
De tweede helft was nog maar zes minuten bezig toen de verdediging van AIK in de buitenspelval trapte. Dat gaf Halmstad de kans om de gelijkmaker te scoren, die eer was voor Martin Fribock.
 
 
AIK -Halmstads BK 1-1

Doelpunten: 1-0 Markus Jonsson (‘25, pen.), 1-1 Martin Fribrock (‘51)

Gele kaarten: AIK; Nicklas Carlsson, Robert Åhman-Persson. Halmstads BK; Peter Larsson

Scheidsrechter: Håkan Jonasson

Toeschouwers: 14 141
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties