Analyse Beveren: Een zwak en zwart seizoen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Beveren: Een zwak en zwart seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen van KSK Beveren zit er sneller op dan verwacht. De ploeg rekende bijna een heel seizoen lang op de eindronde, maar moest zich op de laatste speeldag dan toch gewonnen geven. De ploeg van trainer De Bolle zag op de allerlaatste speeldag Lierse over zich heen wippen in het klassement en zo zakt Beveren alsnog naar tweede klasse. Het was duidelijk een seizoen met vooral downs. De club uit het Waasland kon maar één wedstrijd winnen in de terugronde, een absoluut dieptepunt van een enorm zwak seizoen. 

De seizoenstart van Beveren was allesbehalve goed te noemen. In de eerste vijf wedstrijden behaalde de club amper drie punten. Het was van in het begin duidelijk dat het een moeilijk jaar ging worden. In oktober was er even een opflakkering met twee overwinningen op rij, maar ook daarna volgde de ene nederlaag na de andere. Op het einde van de heenronde was er maar één positief feit voor Beveren: Lierse deed het nog veel slechter.

Na de winterstop ging het van kwaad naar erger voor Beveren. De Beverse Ivorianen kregen niets klaar. Enkel Boubacar Copa, Mahamadou Dissa en Gervinho haalden een aanvaardbaar niveau. Tot op de allerlaatste speeldag bleef het spannend. De club moest het wel stellen zonder Walter Meeuws in de eindfase. Beveren bedankte de oefenmeester voor zijn diensten en besloot om het seizoen af te werken met trainer Edy De Bolle. Ook daarna lukte het Beveren niet om te winnen en bracht het zichzelf in de problemen door thuis niet verder te komen dan enkele drawsl. Ook de zwaarste nederlaag van het seizoen kwam op rekening van Beveren: het verloor met zware 8-1 cijfers van Anderlecht. 

Lierse had een inhaalbeweging ingezet en met succes zo bleek op de laatste speeldag. De club van trainer Rekdal won met 1-4 van Lokeren, terwijl Beveren met 3-2 onderuit ging bij Sint-Truiden. Die uitslagen zorgden meteen ook voor het einde van Beveren in eerste klasse.
Uitschieters bij Beveren waren er dit seizoen nauwelijks. Topschutter bij de Waase club was, voor het twee jaar op rij, Mahamadou Dissa. De aanvaller scoorde dit seizoen elf doelpunten, dat is er één meer dan het seizoen daarvoor. Wat er met de enkele goudhaantjes die Beveren nog heeft gaat gebeuren, blijft een groot vraagteken. Willen spelers als Dissa, Copa en Gervinho nog wel in de tweede klasse spelen? Ongetwijfeld niet.

Hoe Beveren het er volgend seizoen van af zal brengen valt af te wachten. Blijven de Ivorianen? Komt er een fusie? Komt er een vereffening? Allemaal vragen waar nog geen duidelijkheid over bestaat. Er komt duidelijk een zware en zwarte periode aan voor de supporters van Beveren. [VI]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties