Analyse Virton en Tienen houden gemakkelijk stand

Bart Hermans
| 0 reacties
Virton en Tienen houden gemakkelijk stand
Foto: © SC

Virton is voor vele ploegen een verre verplaatsing maar voor vele supporters ook de leukste verplaatsing in tweede. Je kan er dan gemakkelijk een weekend van maken naar de meest Zuidelijke stad van België. Ook dit jaar heeft Virton zich weten de handhaven en vooral in eigen stadion is de ploeg niet te onderschatten. De lange busritten werken natuurlijk zowel in hun voordeel als in hun nadeel.
 
Virton sloot de heenronde af met 24 punten en op een zevende plaats. In eigen huis klopten ze KV Mechelen overtuigend met 4-2 maar verloren ze wel tegen Antwerp en Dender. In de terugronde begonnen ze met een zes op zes tegen Waregem en Hamme waardoor de club al bijna zeker gered was. Een drie op achttien was het gevolg. De club bolde het seizoen rustig uit en was al volop aan het de volgende seizoen aan het denken. In de terugronde haalde Virton maar zeventien punten. Enkel Dessel en Ronse deden slechter.
 
Voor de match op Antwerp, waar er gelijk gespeeld werd, kondigde men aan de ze enkele grote sponsors gevonden hadden en zelfs gingen meedoen in de toekomst voor de titel. Het is nog altijd niet duidelijk wat er van waar is maar de infrastructuur wordt wel gevoelig veranderd Er worden met het oog op volgend seizoen verschillende aanpassingen aan het stadion gedaan. Virton is natuurlijk ook altijd een komen en gaan van spelers. Christophe Preseaux van Ronse werd binnengehaald en Joao Olivio Calicchiovertrekt naar Racing Mechelen. Ondertussen gonst het van transfergeruchten en zullen er dan ongetwijfeld nog wel een resem spelers volgen.
 
Toch is het duidelijk dat ook het volgende seizoen alle ploegen die afzakken naar het Zuiden van het land zullen moeten blijven opletten voor dit Virton.
 


KVK Tienen speelde vorig seizoen overtuigend kampioen in derde klasse en het was dan ook uitkijken wat deze ploeg in tweede kon brengen.
 
Na een moeilijke start met een vier op achttien haalde de suikerploeg voor een eerste keer verrassend uit op het veld van Kortrijk. Het ging daar winnen met 0-2. Twee weken later ging ook KV Mechelen onderuit in het eigen Bergestadion. Thierry Bayock was die matchen outstanding en het zou blijken dat als Michaël Lacroix en  Bayock hun dagje hadden ze de ploeg naar een hoger niveau konden tillen en elke tegenstander aankonden. Met een tiende plaats na de heenronde waren ze in de suikerstad dan ook heel tevreden.
 
Tienen bleef thuis de toppers kloppen. Na Malinwa in de heenronde moest ook het ongenaakbaar geachte Dender in de eerste speeldag van het nieuwe jaar zijn meerdere herkennen. Ze verloren met 3-0 en dat kondigde een mindere periode voor de leider aan. In tegenstelling tot het begin van de competitie startte Tienen de terugronde wel heel sterk. Een veertien op achttien bracht hen zelfs op een zesde plaats in het klassement. Ondertussen hadden ze ook Antwerp thuis verslagen met 3-2 waardoor ze de grote drie allemaal geklopt hadden. Enkele weken kwam Kortrijk dat ze in het Guldensporenstadion al verslagen hadden ook op bezoek maar die vierde scalp konden ze niet bemachtigen. Tijdens de winterstop hadden ze zich ondermeer versterkt met Marco Nys en Steven De Pauw die van KV Mechelen overkwam. De Pauw speelde in de terugronde bijna alle matchen en groeide uit tot een betrouwbare schakel. Op het veld van zijn ex-ploeg leek een nieuwe mirakel in de maak want aan de rust stond het in die wedstrijd 2-3 . Malinwa zette het in de tweede helft toch nog recht maar de jongens van trainer Nassen konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Naast de nederlagen tegen die toppers werden er in die periode nog veel punten gemorst waardoor de ploeg niks meer te winnen of verliezen had en rustig kon uitbollen. De club eindigde in zijn eerste jaar in tweede op een mooie tiende plaats met vijfenveertig punten.
 
De club heeft ondertussen ook niet stilgezeten op de transfermarkt en haalde Régis Lacroix , de jongere broer van Michaël die al bij Tienen speelt, weg bij Anderlecht. Ook Robbie Dello werd aangetrokken van Verbroedering Geel. Verder hopen ze ook Marco Nys speelklaar te krijgen tegen het nieuwe seizoen. Ze verliezen wel David Triantafillidis aan Zulte Waregem en ook Karel Gerits verlaat de club. Hij speelt volgend seizoen voor Hasselt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties