EK -21: Mirallas maakt belofte waar

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Mirallas maakt belofte waar
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vanuit Heerenveen
    
De Belgische trein richting Peking staat weer een halte verder. Met een laat doelpunt bezorgde Kevin Mirallas ons land de drie punten. Een punt tegen Nederland volstaat zaterdag om de Olympische droom waar te maken.
 
Scheidsrechter Craig Thomson zag in Israël – België een ideale gelegenheid om zichzelf in de kijker te plaatsen. De Schot maakte meteen duidelijk dat er in zijn ’90 minutes of fame’ geen plaats was om te voetballen. Bijna elk duel resulteerde in een fout met een onterechte rode kaart voor Marouane Fellaini, die sterk aan de wedstrijd was begonnen, als gevolg. Thomson’s optreden benaderde een hoog Comedy Capers-gehalte met een fout na een duel tussen twee Belgen, het tot drie maal laten hernemen van een inworp en een terugspeelbal die er nooit was als hoogtepunten tijdens de eerste helft.
 
Langs Belgische zijde zorgde Anthony Vanden Borre voor een zeldzaam hoogtepunt met een knappe dribbel tussen twee Israëli. De nieuwste aanwinst van Fiorentina koos voor eigen succes en trapte over doel in plaats van af te leggen voor de vrijstaande Kevin Mirallas. Le Ronaldo des pauvres, zoals hij in Lille wordt genoemd, kwam na negen minuten al dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn poging door Tom Al Madon in hoekschop gekeerd. Na de rode kaart van Fellaini verloor België de organisatie en moest het de betere kansen aan een bedrijvig Israël, onder impuls van Barak Itzhaki, laten. Logan Bailly redde tot tweemaal toe de meubelen en zag Nicolas Lombaerts net op tijd ingrijpen bij een poging van Shlomi Arbeitman.
 
Faris Haroun verving Maarten Martens, maar ook na de rust bleef Israël de meest dreigende ploeg. Met drie pogingen op doel in vijf minuten tijd verdiende Israël een doelpunt, maar Bailly hield met de voet de Belgen recht. Sahar schoot in het zijnet. België slaagde er niet meer in een deftige kans bijeen te spelen en kwam op het uur opnieuw goed weg. Sahar zette Sebastian Pocognoli voor schut en bracht Arbeitman het doelpunt op een schoteltje aan, maar opnieuw Lombaerts gooide zich in de baan van de bal.
 
De Israëli moesten gas terug nemen waardoor de Belgen er enkele keren gevaarlijk uitkwamen. Een vluchtschot van Mirallas belandde naast het doel van de Israëlische goalie, een tweede schot van de Belgische nummer 9 spatte uiteen op de paal. Een poging van Jonathan Blondel strandde in het zijnet. Tussendoor schreef scheidsrechter Thomson een nieuw hoofstuk in zijn blunderboek. Vanden Borre kreeg een rood karton onder de neus geduwd. Gelukkig kwam de Schot tot het besef dat de middenvelder nog geen gele kaart had gekregen. Vanden Borre mocht blijven staan en stuurde enkele minuten later Mirallas mooi in de diepte. Drie keer is scheepsrecht. Ook voor Mirallas, die het leer beheerst voorbij Al Madon stuurde. Een immense vreugde barstte los in het Belgische kamp terwijl bij Israël de kopjes naar beneden gingen. De jongens van Guy Levi vonden niet meer de kracht om terug te slaan. Het was integendeel België dat nog dicht bij de 0-2 kwam. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties