Peru zet eenvoudig Uruguay opzij

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Peru zet eenvoudig Uruguay opzij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

                  0-3 


Peru heeft gemakkelijk afstand kunnen nemen van Uruguay bij hun eerste groepswedstrijd op de Copa America. Het werd maar liefst 0-3.

Peru en Uruguay leverden een duel van leven op dood af met keiharde tackles. Als er dan toch gevoetbald werd, was Peru duidelijk de betere van een teleurstellend Uruguay. Vooral het aanvallerstrio maakte indruk. Peru kwam tussen de lijnen met Jefferson Farfán (PSV Eindhoven), Paolo Guerrero (HSV) en Claudio Pizarro (Bayern München, straks Chelsea FC).

Farfán was de man die de eerste treffer kon voorbereiden. In de 27ste minuut kopte Miguel Villalta de 0-1 raak op diens voorzet. Aan de overkant kon Uruguay nauwelijks voor dreiging zorgen. 

In de 73ste minuut verdubbelde invaller Juan Carlos Marino de score. Hij ontsnapte op rechts en in plaats van een voorzet te geven verraste hij ex-Standard-doelman Fabian Carini met een schot in de dichtsbijzijnde bovenhoek. Even later diende Guerrero Uruguay de doodsteek toe door een voorzet van ex-Bruggeling Andrés Mendoza binnen te tikken.


                   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties